POS: Θα φέρει αυξήσεις στις τιμές στα προϊόντα των λαϊκών αγορών;

  16 January, 2024 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
POS: Θα φέρει αυξήσεις στις τιμές στα προϊόντα των λαϊκών αγορών;

Για το εάν θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων στις  λαϊκές αγορές λόγω της υποχρεωτικής χρήσης των POS ρωτήθηκε σήμερα κατά συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο αντιπρόεδρος της Oμοσπονδίας επαγγελματιών πωλητών του κλάδου, Χρήστος Μουλάς. Αυτό δεν θα συμβεί, απάντησε ο Μουλάς και εξήγησε και τον λόγο.  « Σίγουρα ένα ποσό θα το επωμιστούμε αλλά περιμένουμε να έρθει περισσότερο καταναλωτικό κοινό στις  λαϊκές αγορές, οπότε από εκεί θα πάρουμε τη διαφορά αυτή, από την αύξηση της επισκεψιμότητας. Το 40% του καταναλωτικού κοινού από ότι λένε οι έρευνες ψωνίζει με κάρτα .Σε αυτό το κοινό ποντάρουμε .Για αυτό και δεν θα υπάρξει αύξηση περαιτέρω λόγω του POS » συμπλήρωσε. Και ανέφερε μεταξύ άλλων πως «  οι πωλητές των λαϊκών αγορών έχουν αποσβέσει και πολλές άλλες αυξήσεις. Το ποσό που κρατάει η τράπεζα από τις κάρτες είναι ελάχιστο. Εμείς θα προσπαθήσουμε το ποσό αυτό να το κατεβάσουμε με συνομιλίες με τις τράπεζες και συμφωνίες. Τόσα χρόνια ο κόσμος δεν ερχόταν στην λαϊκή αγορά να ψωνίσει επειδή δεν είχαμε POS . Θα είναι ένα κέρδος για εμάς επειδή θα αυξηθεί το πελατολόγιο».

Νωρίτερα το MEGA ανέφερε πως πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι το κόστος των συναλλαγών με τις τράπεζες και τις προμήθειες που αυτές κρατούν, στο τέλος θα τις πληρώνουν οι καταναλωτές.

«Σήμερα στις λαϊκές αγορές το μαρούλι πωλείται στα 0,50 ευρώ το τεμάχιο, o μαϊντανός – το ματσάκι  στα 0,50 ευρώ, το μπρόκολο έχει από 1 ευρώ μέχρι και 1,50 ευρώ, το λάχανο έχει από 0,50 ευρώ έως και 0,80 ευρώ το κιλό » και ανέφερε ενδεικτικά πως « τα αυγά έχουν από 0,12  ευρώ έως και 0,22 ευρώ στις λαϊκές αγορές.  Η τιμή τους διαμορφώνεται ανάλογα με το μέγεθος » σημείωσε στο MEGA  ο κ. Μουλάς  και υπενθύμισε πως οι τιμές σε όλα τα αγαθά που πουλάνε οι λαϊκές αγορές πέφτουν μεταξύ 12μμ και 1μμ.

«Γιατί την επόμενη ημέρα θέλουμε να έχουμε φρέσκα πράγματα στους πάγκους μας. Η ακρίβεια είναι κάτι πολύ  σύνθετο. Έχουν ανέβει η ενέργεια, τα μεροκάματα, τα εργατικά. τα μεταφορικά, τα καύσιμα. Έχουν ανέβει όλα. Δεν είναι δυνατόν τα  προϊόντα να παραμείνουν στις τιμές που παρέμειναν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτές τις αυξήσεις έχουμε κατά το περισσότερο δυνατόν αποσβέσει .Και σίγουρα εν σχέση με τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα είμαστε στο μισό της τιμής»  τόνισε με έμφαση.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  16 January, 2024 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα