Πόσο ασφαλές είναι το σπίτι σου από τους ξένους εισβολείς;

  11 December, 2023 ΑΡΘΡΑ
Πόσο ασφαλές είναι το σπίτι σου από τους ξένους εισβολείς;

Η ασφάλεια είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη για το σπίτι ή την επιχείρησή μας. Οι κλειδαριές ασφαλείας και τα χρηματοκιβώτια μπορούν να μας βοηθήσουν να προστατεύσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία από πιθανούς εισβολείς. Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και οι κλειδαριές ασφαλείας και τα χρηματοκιβώτια δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι νεότερες καινοτομίες προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια και προστασία, ενώ παράλληλα είναι πιο εύκολες στη χρήση και συντήρηση.

Όλοι έχουμε συνηθίσει τα απλά κλειδιά του σπιτιού μας τα οποία τα χάνουμε συνεχώς. Πολλές φορές ακόμα και για αυτό το λόγο, απαιτείται να γίνει επαλήθευση της ταυτότητας μας από τον κλειδαρά για να πιστοποιήσει ότι είμαστε εμείς οι ιδιοκτήτες και όχι κάποιος άλλος διαρρήκτης που προσπαθεί να μπει μέσα στο σπίτι. Οι έξυπνες κλειδαριές ασφαλείας όμως έρχονται να βάλουν ένα τέλος σε αυτή την διαδικασία. Με τα βιομετρικά μας στοιχεία όπως το δακτυλικό αποτύπωμα, μπορούμε να μπούμε μέσα στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται κάποιο έξυπνο κλειδί. Επίσης, μπορούμε να αποθηκεύσουμε στο κεντρικό σύστημα ασφάλειας σπιτιού τα δακτυλικά αποτυπώματα όλων των μελών της οικογένειας. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να έχει ο καθένας κλειδί, αλλά μπορεί με το δάχτυλό του μόνο να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού.

Αυτού του είδους κλειδαριές ασφαλείας  χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια πολλοί ιδιοκτήτες  σε ενοικιαζόμενα δωμάτια airbnb. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν την είσοδο του επισκέπτη χωρίς να χρειάζεται να είναι εκεί κάθε φορά που κάποιος καινούριος πελάτης πρέπει να μπει μέσα στο δωμάτιο ή το σπίτι. Αυτό επιτυγχάνεται με την αποστολή ενός κωδικού στο email ή με μήνυμα στο κινητό του πελάτη. Ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κωδικό όσες φορές θέλει για να μπει και να βγει από το σπίτι χωρίς να χρειάζεται να συναντήσει τον ιδιοκτήτη.  Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες όταν φύγουν οι επισκέπτες, μπορούν απομακρυσμένα να απενεργοποιήσουν τον κωδικό ασφαλείας της κλειδαριάς και να δημιουργήσουν έναν καινούργιο για τον επόμενο επισκέπτη. Επίσης, πέρα από τις κλειδαριές ασφαλείας μέσα στα δωμάτια και στα σπίτια υπάρχουν μικρά χρηματοκιβώτια που μπορεί ο επισκέπτης να αποθηκεύσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, χωρίς να είναι αναγκασμένος να τα μεταφέρει συνέχεια μαζί του. Και εκεί ο κωδικός σε αυτά τα χρηματοκιβώτια μπορεί να αλλάξει με τον ίδιο τρόπο.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά και πλέον τα συστήματα ασφαλείας είναι πολύ πιο έξυπνα απ’ ότι παλιά. Οι αυτοματισμοί και τα έξυπνα σπίτια έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας. Ένας ιδιοκτήτης που σπαταλά αρκετά χρήματα για να κατασκευάσει ένα σύγχρονο σύστημα ασφάλειας, σίγουρα δεν θα κάνει εκπτώσεις στις πόρτες και στις κεντρικές κλειδαριές ασφαλείας στο σπίτι. Οι πόρτες και τα πορτοπαράθυρα θα πρέπει να έχουν και δευτερεύοντα μέτρα ασφάλειας όπως σύρτες και άλλες κλειδαριές χειρός που μπαίνουν πίσω από την πόρτα και πίσω από τα παράθυρα.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  11 December, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα