Πόσο κινδυνεύουν όσοι εμβολιάστηκαν για Covid -19, υπάρχει σχέση αιφνίδιων θανάτων και εμβολίων;

  14 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Πόσο κινδυνεύουν όσοι εμβολιάστηκαν για Covid -19, υπάρχει σχέση αιφνίδιων θανάτων και εμβολίων;

Η απόσυρση του εμβολίου από την Astrazeneca προκάλεσε πολλές συζητήσεις και ξύπνησε μνήμες από περιστατικά που είχαν παρουσιάσει τις σπάνιες παρενέργειες της θρομβοκυτταροπενίας ή των θρομβώσεων.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρος Πατριανάκος ξεκαθαρίζει μιλώντας στην εκπομπή Ελεύθερο Σημείο της Κρήτη TV με τον Λευτέρη Συμβουλάκη ότι όσοι εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο σκεύασμα δε διατρέχουν σήμερα κανέναν κίνδυνο και πως η σπάνια παρενέργεια του εμβολίου παρουσιάζεται μέσα στις πρώτες ημέρες του εμβολιασμού.

Ο κ. Πατριανάκος ανέφερε ακόμη ότι η εμπορική απόσυρση του εμβολίου οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι το σκεύασμα δεν επικαιροποιήθηκε, είχε παρασκευαστεί για τον αρχικό ιό του κορωνοϊού και πως με τις σημερινές μεταλλάξεις που υπάρχουν σήμερα δεν είχε λόγο ύπαρξης.

Ο κ. Πατριανάκος ξεκαθάρισε επίσης ότι οι αιφνίδιοι θάνατοι δεν αυξήθηκαν λόγω εμβολίων και πως οι περισσότεροι ήταν εκείνοι που ήταν ανεμβολίαστοι με Covid-19.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου με έντονο τρόπο αποδοκίμασε όλη αυτή την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί περί αιφνίδιων και εμβολίων λέγοντας ότι όσοι εμβολιάστηκαν είναι ασφαλείς και επικαλέστηκε μελέτη του Jama για το συσχετισμό αιφνίδιων και μη εμβολιασμένων. 

Δείτε  την εκπομπή Ελεύθερο Σημείο της Κρήτη TV με τον Λευτέρη Συμβουλάκη

 

  14 May, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα