Πότε αλλάζει ο καιρός: Τι προβλέπεται για την Πρωτομαγιά

  30 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πότε αλλάζει ο καιρός: Τι προβλέπεται για την Πρωτομαγιά

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν έως και σημερα, χωρίς να λείψουν κάποια περιορισμένα φαινόμενα αστάθειας (τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες) τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά κυρίως τμήματα της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις που μόνο στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ οι μέγιστες θερμοκρασίες, όπως φαίνεται και στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί θα φτάσουν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά στους 23-25 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Πρωτομαγιά ο καιρός θα καταστεί περισσότερο άστατος και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. 

Η πρόγνωση για σημερα

Σημερα, αρχικά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και στα βορειοδυτικά πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 8 έως 24 βαθμούς, στην Ήπειρο από 11 έως 22, στην Κεντρική Ελλάδα από 10 έως 26, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 20 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

  30 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα