«Πότε θα λειτουργήσει το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς;»

mesaralive.gr  25 May, 2016 ΑΡΘΡΑ
«Πότε θα λειτουργήσει το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς;»

Στην ανάγκη ολοκλήρωσης και άμεσης λειτουργίας του νέου αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη και τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Το έργο της κατασκευής του Αρχαιολογικού Μουσείου της Μεσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης ξεκίνησε τον  Ιανουάριο του 2012. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναδείξει τις αρχαιότητες της Φαιστού, της  Γόρτυνας και των Αστερουσίων.

Με τη λειτουργία του νέου Μουσείου Μεσαράς θα «ανακουφιστεί» το υπερφορτωμένο  Μουσείου Ηρακλείου, καθώς πολλά από τα εκθέματα θα οδηγηθούν στο νέο αυτό κτίριο. Η κατασκευή του ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης ανάγκης χώρου στέγασης των πολλών ευρημάτων από την περιοχή. Με την  ολοκλήρωση του θεωρείται ότι θα γίνει ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς πόλους έλξης σε όλη την Κρήτη.

Ωστόσο, το έργο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και η ημερομηνία επίσημης λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς είναι άγνωστη. Ακόμη, δεν υπάρχει κυκλοφοριακή σύνδεση για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των επισκεπτών του Μουσείου, ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει εικόνα για το αν έχει ξεκινήσει και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η Μουσειολογική Μελέτη.

Τα οφέλη που θα υπάρξουν για την περιοχή από τη λειτουργία του Μουσείου θα είναι πολλαπλά, τόσο για την ανάδειξη της αρχαιολογικής κληρονομιάς σε έναν τόπο με μακρά ιστορία, όσο και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής παρέχοντας δυνατότητες επιχειρηματικής δραστηριότητας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και δίνοντας διέξοδο και ευκαιρίες στους νέους». 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα εξής ερωτήματα: «1. Ποιες οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου ώστε να μην υπάρξουν και άλλες παρεκκλίσεις από το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Μουσείου Μεσαράς; Πότε θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει; 2. Σε τι στάδιο βρίσκεται η κυκλοφοριακή σύνδεση του Μουσείου και ποια η εξέλιξη με τη Μουσειολογική Μελέτη; 3. Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας για την ανάδειξη της λαϊκής παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς;».

 

mesaralive.gr  25 May, 2016 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα