«Πότε θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση του Στρατοπέδου «Νικολούδη» στο Δήμο Φαιστού;

mesaralive.gr  12 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Πότε θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση του Στρατοπέδου «Νικολούδη» στο Δήμο Φαιστού;

Ερώτηση προς τους Προς τους Υπουργούς: - Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, -Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην ερώτηση με θέμα: «Χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης παραχώρησης τμήματος εγκαταλελειμμένου Στρατοπέδου «Νικολούδη» στον Δήμο Φαιστού-Εγκατάσταση Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μεσσαράς και άλλων υπηρεσιών της περιοχής», αναφέρεται:

 

«Εδώ και αρκετά χρόνια παραμένει σε εκκρεμότητα ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της  ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς το οποίο αφορά στην αξιοποίηση τμήματος του εγκαταλελειμμένου Στρατοπέδου «Νικολούδη» στον Δήμο Φαιστού και την εγκατάσταση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μεσσαράς, Πυροσβεστικού κλιμακίου και άλλων υπηρεσιών της περιοχής.

 

Το Στρατόπεδο «Νικολούδη» είναι ένα εγκαταλελειμμένο Στρατόπεδο Πεζικού για περισσότερα από 20 χρόνια,  στην περιοχή της Μεσσαράς, του Δήμου Φαιστού, έχει έκταση 48 περίπου στρεμμάτων και είχε ενταχθεί στον Πίνακα Αποδεσμευόμενων Στρατοπέδων, με σκοπό την αξιοποίησή του από την Υπηρεσία Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (Υ.Α.Μ.Σ.), στο πλαίσιο του νόμου 2745/99.  

 

Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες, αλλά και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση Φαιστού και τοπικούς φορείς της περιοχής, είχαμε θέσει την ανάγκη αξιοποίησης τμήματος της εν λόγω έκτασης για την ανέγερση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μεσσαράς και άλλων υπηρεσιών της περιοχής.

 

Είναι δε ιδιαίτερα ικανοποιητικό το γεγονός ότι υπάρχει η θέληση -δεδομένης και της ανάγκης για στέγαση των προαναφερθέντων υπηρεσιών της περιοχής αλλά και της ευρύτερης προσπάθειας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που υπάγεται στην κυριότητα του Δημοσίου- και έχει προχωρήσει η παραχώρηση του εν λόγω οικοπέδου για την αξιοποίηση του ακινήτου, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας. Προσπάθειες πολλών ετών πιάνουν τόπο και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι’ αυτό.

 

 

 

 

 

 

 

Κατόπιν των ανωτέρω,

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

 

1.Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση μέρους του «Στρατοπέδου Νικολούδη» από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας;».

 

mesaralive.gr  12 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ