Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την απαγωγή του επιχειρηματία

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης  04 April, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την απαγωγή του επιχειρηματία

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του απαχθέντος επιχειρηματία από το Ηράκλειο την περασμένη Πέμπτη έχουν ανοίξει τα τελευταία 24ωρα σαν "ομπρέλα".

Συνομιλίες αλλά και συσχετισμοί προσώπων γνώριμων της Αστυνομίας βρίσκονται πλέον σε πρώτο πλάνο για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που χειρίζονται με λεπτότητα και άκρα μυστικότητα την υπόθεση της απαγωγής του 54χρονου.

Ο χειρισμός της υπόθεσης γίνεται με γνώμονα ένα και μόνο πράγμα: τη διατήρηση της ακεραιότητας του επιχειρηματία!

Την ίδια στιγμή, οι έρευνες στρέφονται προς τις "γνωστές" -άγνωστες εγκληματικές οργανώσεις και σε ένα νέο συμπέρασμα στο οποίο κατά πληροφορίες οδηγούνται οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. από την εξέταση των στοιχείων, και το οποίο είναι ότι στην απαγωγή συνεργάστηκαν όχι μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά ομάδες, πιθανόν για παράδειγμα δύο εγκληματικές οργανώσεις, που οργάνωσαν και εκτέλεσαν την απαγωγή βάσει ενός καλά οργανωμένου σχεδίου.

Αν είναι έτσι, όπως τουλάχιστον οι πληροφορίες αναφέρουν, τότε τα μέλη τέτοιων οργανώσεων, εγκληματικών δηλαδή, αναζητούνται όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι έρευνες γίνονται και μέσα στις φυλακές, με το κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού να βρίσκεται πρώτο στο ενδιαφέρον των αστυνομικών.

Σχεδόν με σιγουριά εικάζει κάποιος ότι πλέον ο υπερκοριός καταγράφει σωρηδόν ύποπτες συνομιλίες, πολλές φορές έχουν εξαρθρωθεί εγκληματικές οργανώσεις, ενώ δεν αποκλείεται και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να "σαρώνει" διαδίκτυο και εφαρμογές με λέξεις- "κλειδιά" που εμφανίζονται ως ύποπτες!

Ταυτόχρονα, η αγωνία για την οικογένεια του επιχειρηματία έχει αγγίξει τα όρια, καθώς συμπληρώνεται το πέμπτο 24ωρο από την αρπαγή του 54χρονου, χωρίς επισήμως τουλάχιστον η Αστυνομία να έχει στα χέρια της διατύπωση έστω αιτήματος οικονομικής απαίτησης από τους δράστες, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του επιχειρηματία.

Κι αν βρίσκονται ομοιότητες με την υπόθεση της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι κάθε περίπτωση είναι μοναδική, αφού αλλάζουν τα πρόσωπα.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία βασίζεται σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, που προφανώς απαιτήθηκαν μήνες προετοιμασίας προτού εκτελεστεί, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί ξανά ότι τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι τουλάχιστον τρία, ενώ δεν μπορεί να έχουν λάβει μέρος λιγότερα από 6-8 άτομα.

Ερευνώνται όλα τα σενάρια διαφυγής, ενώ δε θα πρέπει να θεωρείται θέσφατο ότι, όταν οι δράστες έκαψαν τα δύο οχήματα στο ΠΑΓΝΗ, είχαν και το θύμα μαζί τους!

Είναι πιθανό να είχε ήδη φυγαδευτεί σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση με άλλο όχημα. Για το λόγο αυτό, εκτός από έρευνες, για τα σενάρια διαφυγής διενεργούνται έρευνες και για σενάρια απόδρασης και από την Κρήτη.

 

neakriti.gr

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

 

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης  04 April, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα