Προβάδισμα Ολυμπιακού στα πλέι οφ- Τα σενάρια για την έκτη θέση στην τελευταία αγωνιστική

  24 February, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Προβάδισμα Ολυμπιακού στα πλέι οφ- Τα σενάρια για την έκτη θέση στην τελευταία αγωνιστική

Οι «ερυθρόλευκοι» μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν, επικράτησαν στην Τούμπα με 1-0 και πήραν διαφορά πέντε βαθμών, έχοντας πλέον το πάνω χέρι στην υπόθεση τίτλος. Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, μετά τα τελευταία αποτελέσματα θα είναι οριστικά στην δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, ενώ ο Αρης κλείδωσε την παρουσία του στα πλέι οφ.

Super League: Τέσσερις ομάδες για μία θέση στα πλέι οφ- Τα σενάρια
Εκεί που γίνεται… χαμός, είναι για το έκτο και τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League. Την δεδομένη στιγμή ο ΟΦΗ κρατάει το εισιτήριο με 31 βαθμούς, παρά την ήττα από την ΑΕΚ και όλα είναι στο χέρι του, καθώς στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στο Ηράκλειο την αδιάφορη πλέον Λαμία. Η Λαμία θα συμμετέχει στα πλέι άουτ, με τον ΟΦΗ να κρατά την έκτη θέση ακόμη και με ήττα, αν χάσουν όμως Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Ξάνθη. Η Ξάνθη παίζει με τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά κυνηγάει ένα θαύμα, ενώ ο Ατρόμητος παίζει στην έδρα του Αρη, που βαθμολογικά δεν έχει ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική, αλλά θέλει τη νίκη καθώς κυνηγά θέση στην Ευρώπη στα πλέι οφ.
Ο Αστέρας Τρίπολης παίζει στην Λάρισα και θεωρητικά έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να περάσει τον ΟΦΗ, αν οι Κρητικοί γκελάρουν με την Λαμία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (ήττα ΟΦΗ, ισοπαλία Αστέρα) η ομάδα της Τρίπολης έχει το πλεονέκτημα (έχασε 3-1 στη Κρήτη και κέρδισε 2-0 στην Τρίπολη).

 

Για την έκτη θέση υπάρχει και το σενάριο της διπλής ή τριπλής ισοβαθμίας, μεταξύ ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθης. Αυτό θα γίνει αν ο ΟΦΗ έρθει ισόπαλος με την Λαμία και Ατρόμητος και Ξάνθη κερδίσουν Αρη και ΠΑΟΚ. Και σε αυτό το σενάριο, ο ΟΦΗ είναι κερδισμένος καθώς στα μεταξύ τους ματς έχει 7 βαθμούς έναντι 6 του Ατρομήτου και 4 της Ξάνθης, ενώ και σε ένας προς έναν, υπερτερεί και τον δύο.

Τέλος, υπάρχει και το πιο ακραίο σενάριο, που θέλει Ατρόμητο και Ξάνθη να ισοβαθμούν στην έκτη θέση αν κερδίσουν Αρη και ΠΑΟΚ και παράλληλα χάσει ο ΟΦΗ και δεν κερδίσει ο Αστέρας. Σε αυτή τη περίπτωση ο Ατρόμητος παίρνει την έκτη θέση. Η μόνη πιθανότητα να πάρει η Ξάνθη το εισιτήριο είναι να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, να χάσει ο ΟΦΗ και να μην κερδίσουν Αστέρας και Ατρόμητος.

Super League: Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (1 Μαρτίου, 19:00)
ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης
Ξάνθη – ΠΑΟΚ
Αρης – Ατρόμητος
ΟΦΗ – Λαμία
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός
Παναθηναϊκός -ΝΠΣ Βόλου
Πανιώνιος – ΑΕΚ
Super League: Η βαθμολογία
1.Ολυμπιακός 63
2.ΠΑΟΚ 58
3.ΑΕΚ 50
4.Παναθηναϊκός 41
5.Αρης 34
6.ΟΦΗ 31
7.Αστέρας Τρίπολης 30
8.Ατρόμητος 29
9.Ξάνθη 29
10.Λαμία 27
11.ΑΕΛ 27
12.ΝΠΣ Βόλου 27
13.Παναιτωλικός 17
14.Πανιώνιος 10

*Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6

**Οι ομάδες στις θέσεις 1-6 θα αγωνιστούν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και οι ομάδες στις θέσεις 7-14 στα πλέι άουτ.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/spor/super-league-ta-senaria-gia-tin-ekti-thesi

 

  24 February, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα