Προβληματισμένοι οι κάτοικοι με το κλείσιμο του δρόμου (φωτο)

mesaralive.gr  11 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Προβληματισμένοι οι κάτοικοι με το κλείσιμο του δρόμου (φωτο)

Η ολοκληρωση του δρόμου Ηρακλειο - Μεσαρά, έχει προκαλέσει τον προβληματισμό των κατοίκων των χωριών της Ρίζας, οι οποίοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση χθες το απόγευμα.

Στη διάρκεια της συνέλευσης που έγινε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πανασσού, παρουσία του νέου Δημάρχου Μιχάλη Κοκολάκη, τέθηκε ξανα το θέμα της έγκαιρης ολοκληρωσης του έργου συνολικά.
Γιατί, όπως αναφερει ο Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιχάλης Κογκάκης, ένα ζήτημα είναι τα συμπληρωματικά έργα που θα γίνουν μέσα στο επόμενο 15μερο και ένα ζήτημα - μεγαλυ΄τερο - είναι αυτό της δημιουργίας των κόμβων.
«Μας υποσχονται ότι μέσα στο 2019 θα υπαρξει νέα εργολαβία με δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος έχει να κάνει με την Αγία Βαρβάρα και τις παρεμβάσεις στο δρόμο, ενώ ο δεύτερος έχει να κάνει με τους κόμβους. Μέχρι τις 6 Αυγούστου πρέπει να γίνουν όλα τα παράπλευρα και συμπληρωματικά έργα, ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με την ολοκληρωση των δύο κόμβων», σημειώνει ο κ. Κογκάκης.

Στη διάρκεια της συνέλευσης ουσιαστικά οι κάτοικοι είπαν πως περιμένουν τον Γενικό Γραμματέα του αρμόδιου Υπουργείου ή κάποιο Υπηρεσιακό στέλεχος προκειμένου να βεβαιώσει ότι το έργο θα υλοποηθεί μέσα στα χρονοδιαγράμματα.

Σχετικά με το έργο ο κ. Κογκάκης είπε πως ο προβληματισμός είναι έντονος. «Φοβόμαστε ότι το έργο αυτό δε θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2019, αλλά το...2050. Θέλω να πω δηλαδή πως αγωνιούμε για την εγκαιρη ολοκληρωση του, ώστε και εμείς οι κάτοικοι να υποστούμε τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία», είπε χαρακτηριστικά.


Ο δρόμος σε κάθε περίπτωση πρέπει να κλείσει προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικές εργασίες που εκκρεμούν και είναι κρίσιμο να ολοκληρωθούν εγκαίρως. Αλλωστε έχει σταλεί και ένα έγγραφο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που καλεί τους αρμόδιους να τελειώσουν όλες τις εκκρεμότητες.

Στις δύο εβδομάδες που ο δρόμος θα κλείσει, από το ύψος του κυκλικού κόμβου της Αγίας Βαρβάρας μέχρι τον ισόπεδο κόμβο Καστελλίου – Μοιρών, ο εργοταξιακός σχεδιασμός προβλέπει την τοποθέτηση αντιολισθηρού τάπητα και αρμών στις γέφυρες. Επίσης πρέπει να γίνουν και κάποιες πρόσθετες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες της σήραγγας.

Παράλληλα θα πρέπει να ολοκληρωθούν και οι κόμβοι της Γέργερης και του Πρινιά. Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση με τον κ. Αγαπάκη  και το τεχνικό επιτελείο της αναδόχου εταιρείας στα γραφεία της αναδόχου στην Αγία Βαρβάρα .
 

 

mesaralive.gr  11 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα