Προβληματισμός για το ρεύμα των σχολείων

mesaralive.gr  20 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Προβληματισμός για το ρεύμα των σχολείων

Φωτο: protothema.gr

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού τέθηκε και ο προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι με το ρεύμα των Σχολικών Επιτροπών.

Το ερώτημα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Κουλεντάκης ως γονέας όπως είπε, εκφράζοντας την ανησυχία του, αφού ως γνωστόν από τη μια η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών είναι πενιχρή και από την άλλη οι Σχολικές Επιτροπές καλούνται πλέον να πληρώνουν και το ρεύμα.

Να σημειωθεί πάντως ότι όπως είπε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μαυράκης, πλέον το ρεύμα από Σχολεία και Εταιρείες των Δήμων, δεν θα χρεώνεται στους Δήμους ενώ ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι έχει ξεκαθαριστεί ότι ο Επίτροπος δεν θα περνά στο εξής δαπάνες αυτού του είδους από τους Δήμους.

Το λόγο πήρε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα παιδείας κ. Γιάννης Ξηρουδάκης ο οποίος τόνισε ότι «μέχρι πέρυσι το ρεύμα χρεωνόταν στο Δήμο.

Ρωτήσαμε και σε άλλους Δήμους και μας είπαν ότι το ρεύμα είναι έξοδο λειτουργικό και θα πρέπει να πληρώνεται από τα λειτουργικά, ωστόσο δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό.

Κι εγώ συμφωνώ ότι οι σχολικές επιτροπές αδυνατούν να πληρώνουν το ρεύμα, ωστόσο τα πράγματα έχουν αλλάξει».

Όπως φάνηκε πάντως από την συζήτηση, το θέμα θα μπει εκ νέου σε άλλη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού «καίει» τις Σχολικές Επιτροπές που με την πενιχρή χρηματοδότηση που λαμβάνουν πλέον αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των σχολείων.

 

mesaralive.gr  20 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ