Προς παράταση για την υποβολή αιτήσεων για τις 120 δόσεις

  30 December, 2020 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Προς παράταση για την υποβολή αιτήσεων για τις 120 δόσεις

Μικρή παράταση εξετάζεται να δοθεί σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr στη διαδικασία για επανένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων, της οποίας η προθεσμία για την αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myBusinessSupport εκπνέει την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταβάλει έως αύριο και τη δόση Δεκεμβρίου 2020.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω του μεγάλου όγκου αιτημάτων και συνακόλουθων αρρυθμιών που προέκυψαν ενδέχεται να δοθεί παράταση δύο ημερών για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να «επανέλθουν» όσοι επιθυμούν στη ρύθμιση και να μπορέσουν να διευκολυνθούν με τα χρέη τους.
Σημειώνεται ότι η ευκαιρία αυτή δίνεται σε εκείνους που έπληξε η πανδημία και λόγω αντικειμενικής δυσκολίας δεν κατάφεραν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους και να εξυπηρετήσουν ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων: Προϋπόθεση για επανένταξη στην ρύθμιση είναι να έμειναν εκτός των 100 ή 120 δόσεων την περίοδο από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο του 2020 και να εξοφλήσουν στην ώρα τους τη δόση του τρέχοντος μήνα.

Πώς «αναβιώνουν» οι 100 ή 120 δόσεις
Για να επανενταχθεί λοιπόν κάποιος στη χαμένη ρύθμιση θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένα βήματα. Η προθεσμία για επανένταξη σε καθεστώς 100 ή 120 δόσεων κανονικά λήγει αύριο, 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο αν δοθεί η διήμερη παράταση θα έχουν ακόμη ένα μικρό περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση επανένταξής τους, στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για την υπολειπόμενη οφειλή και για τις δόσεις που απομένουν, μέσω της πλατφόρμας myBusinessSupport, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ας δούμε λοιπόν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι έχασαν αυτές τις ρυθμίσεις, προκειμένου να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα χρέη τους σε 100 ή 120 δόσεις:

 

  30 December, 2020 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα