Προσβάσιμες και φέτος οι παραλίες του Νότου με ράμπες ΑμεΑ και στήριξη από την  Περιφέρεια Κρήτης.

mesaralive.gr  26 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προσβάσιμες και φέτος οι παραλίες του Νότου με ράμπες ΑμεΑ και στήριξη από την  Περιφέρεια Κρήτης.

Για άλλη μια χρονιά, ο Σύλλογος ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», προετοιμάζεται προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την τοποθέτηση των ραμπών που διευκολύνουν την πρόσβαση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στις θάλασσες του Νότου.

Με την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, τα ΑμεΑ του Νότου αλλά και οι επισκέπτες στους παραλιακούς οικισμούς του Κόκκινου Πύργου, των Ματάλων και του Καλαμακίου θα μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους και τα μπάνια τους! Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα του Συλλόγου ΑμεΑ «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε και επιχορήγησε με 3.000 ευρώ την επισκευή των ραμπών.

«Ευχαριστώ»

«Ο Σύλλογος ΑμεΑ Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Κρήτης και κυρίως τον Περιφερειάρχη μας, κ. Αρναουτάκη Σταύρο και την αντιπεριφερειάρχη κ. Μανασάκη Βιργινία που για ακόμα μία φορά είναι έμπρακτα δίπλα στα άτομα με Ειδικές ανάγκες.

Η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του συλλόγου ΑμεΑ «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» για την συντήρηση των ειδικών κατασκευών, ώστε οι παραλίες του Δήμου Φαιστού να είναι προσβάσιμες σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Μεσαρίτικου Συλλόγου ΑμεΑ».

Στην ανακοίνωση ο Σύλλογος επισημαίνει  ότι χωρίς την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια η φετινή τοποθέτηση των ραμπών θα ήταν αδύνατη και καταλήγει «Γι’ αυτό θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που καλούνται καθημερινά να φέρουν εις πέρας».

Προσβάσιμες παραλίες

Να σημειωθεί ότι οι ράμπες πρόσβασης στην θάλασσα για ΑμεΑ, άρχισαν να τοποθετούνται τα τελευταία χρόνια με την έναρξη της Καλοκαιρινής Περιόδου, πρώτα στην παραλία του Κόκκινου Πύργου και στη συνέχεια σε Καλαμάκι και Μάταλα με το Δήμο Φαιστού να στέκεται αρωγός στην όλη αυτή προσπάθεια.

Όσον αφορά τις τρεις κατασκευές, η καθεμία αποτελείται από ένα μεγάλο ξύλινο δάπεδο, αλεξήλιο, υπερυψωμένες ξαπλώστρες, ειδικό αμαξίδιο και κεκλιμένο διάδρομο μέχρι τη θάλασσα. Οι κατασκευές αυτές τοποθετούνται με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και αφαιρούνται με τη λήξη της, συντηρούνται, φυλάσσονται και επανατοποθετούνται την επόμενη περίοδο.

Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο στην τοποθέτηση και την φύλαξή τους, σημαντική είναι και η βοήθεια που προσφέρουν φίλοι του Συλλόγου ΑμεΑ. Επίσης τονίζεται ότι τα  έξοδα για την συντήρηση και των τριών κατασκευών είναι πολλά. Με αποτέλεσμα ο σύλλογος να αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Έτσι η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης με το ποσό των 3.000 ευρώ, βοήθησε το Σύλλογο, για την συντήρηση των ραμπών, χωρίς την οποία η επανατοποθέτησή τους θα ήταν αδύνατη για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο του 2015.

 

mesaralive.gr  26 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ