Προστασία και ανάδειξη των ιδιαίτερων οικότοπων στον Αχεντριά

mesaralive.gr  22 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Προστασία και ανάδειξη των ιδιαίτερων οικότοπων στον Αχεντριά

Φωτο:youtube.com

Στην διακήρυξη ενός σημαντικού έργου προυπολογισμού 110.000 ευρώ που θα έχει ως στόχο να αναδείξει αλλά και να προστατεύσει συγχρόνως τους ιδιαίτερους οικότοπους της ενότητας Αχεντριά, προχωρεί ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων.

Πρόκειται σύμφωνα με τη μελέτη για την ανάδειξη και προστασία ενός δικτύου που θα ενώσει τις ορεινές περιοχές με τα παράλια.

Μια πορεία που ξεκινά από τον Αχεντριά (υψ. 686 ) με κατεύθυνση νοτιοανατολική περνά από τη θέση «Στειρόαντρα» ( υψ. 829 ), συνεχίζει από το «Λάκκο του Τούρκου» (υψ.764 ) περνά μέσα από οικότοπους της τοπικής πανίδας  και χλωρίδας, από οναδικούς πετρολογικούς και γεωλογικούς σχηματισμούς και καταλήγει στο αυτοφυές φοινικόδασος (φοίνικας του Θεόφραστου) (υψ.150 ) στον Αγ.Αντώνιο στα παράλια του Λιβυκού Πελάγους και στο προσκύνημα του Α. Νικήτα (συνολικό μήκος διαδρομής 7.200 . εκ των οποίων τα 6.100 αφορούν διαδρομή σε υφιστάμενο μονοπάτι όπου γίνονται οι παρεμβάσεις βάση της εγκεκριμένης μελέτης.

Στις εργασίες μεταξύ άλλων προβλέπεται διαμόρφωση διαδρομής μονοπατιού 6 χιλιομέτρων, κατασκευές παραδοσιακής βρύσης, πάγκων ανάπαυσης, σκίαστρου, ενώ θα γίνουν και φυτεύσεις νεαρών φυτών φοίνικα του Θεόφραστου κ.α. Να σημειωθεί ότι η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της

Ελλάδας 2007 -2013 - Άξονας Προτεραιότητας 4 - Προσέγγιση LEADER, με ποσοστό συγχρηματοδότησης 95 % από το Ε.Γ.Τ.Α. και 5% από Εθνική Δαπάνη.

 

mesaralive.gr  22 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα