
Κατά το δημοσίευμα το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών ξεκινά ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, ενώ οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων θα λάβουν σχετικό ειδοποιητήριο.
«Καυτά ραβασάκια» με χρηματικά πρόστιμα αποστέλλονται σε ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, οι οποίοι αν δεν συμμορφωθούν θα αντιμετωπίσουν και διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως αναφέρει δημοσίευμα από την εφημερίδα «Εθνος».
Κατά το δημοσίευμα το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών ξεκινά ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, ενώ οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων θα λάβουν σχετικό ειδοποιητήριο.
«Κάθε οδηγός που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο θα πρέπει μέσα σε οκτώ ημέρες είτε να αποδείξει ότι είναι ασφαλισμένο το όχημά του και εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ, είτε να επιλέξει σε ποια εταιρεία θα προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του. Αν παρέλθει το 8ημερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ και ταυτόχρονα θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά διοικητικών συνεπειών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τα ανασφάλιστα ΙΧ ανέρχονται σε 26 εκατ. ευρώ
.cretalive.gr
Δείτε επίσης
- Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ: Σουδανοί πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λιβύη ίσως κινηθούν προς την Ευρώπη
- Βατικανό: Στις 7 Μαΐου ξεκινάει το κονκλάβιο για την εκλογή του νέου Πάπα
- Πάπας Φραγκίσκος: Ηχούν πένθιμα οι καμπάνες στη Ρώμη-Xιλιάδες πιστοί στο Βατικανό
- Ουκρανία: Θα υποχωρήσει για την Κριμαία ο Ζελένσκι; – Η στάση των ΗΠΑ, οι απαιτήσεις της Ρωσίας
- Τέσσερα τουρκογενή κράτη αναγνώρισαν την Κύπρο- έντονη αντίδραση Τουρκίας