Πρωταπριλιά με βελτιωμένο καιρό στην Κρήτη!

  31 March, 2019 ΑΡΘΡΑ
Πρωταπριλιά με βελτιωμένο καιρό στην Κρήτη!

Ανοιξιάτικο το σκηνικό την πρώτη μέρα του Απρίλη-Αναλυτική πρόγνωση

Ο Μάρτης σε λίγες ώρες θα αποτελεί παρελθόν με καταρρακτώδεις βροχές, θυελλώδεις ανέμους στο ενεργητικό του και γενικότερα  έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη.

Μέχρι και σήμερα επικρατούν στο νησί δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες ωστόσο από αύριο, 1ηΑπριλίου θα αρχίσουν να βελτιώνονται σταδιακά.

 

Οι θυελλώδεις άνεμοι θα εξασθενήσουν και κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι αυξημένες νεφώσεις και στους 4 νομούς της Κρήτης και μόνο στο Ρέθυμνο, προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις.

Επίσης η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου με το κρύο να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό.

Αναλυτικά ο καιρός για την Κρήτη ανήμερα Πρωταπριλιάς, σύμφωνα με το meteocrete:

Ηράκλειο

Τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες προβλέπεται καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις, ενώ τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΒΒΔ, εντάσεως από 3 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.==

Χανιά

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις, το μεσημέρι καλός καιρός με λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Β έως ΒΒΔ, εντάσεως από 2 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ρέθυμνο

Το μεσημέρι προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων, ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και βροχή με πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων. Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΒΔ, εντάσεως από 4 έως 5 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Λασίθι

Από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΒΒΔ, εντάσεως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε όλη την χώρα σύμφωνα με το meteo.

Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στο Νότιο Αιγαίο, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στην Κρήτη, περιμένουμε τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

 

  31 March, 2019 ΑΡΘΡΑ