Πρωταθλήτρια του καράτε 16χρονη από το Τυμπάκι - video

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος  29 December, 2017 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πρωταθλήτρια του καράτε 16χρονη από το Τυμπάκι - video

Μπορεί το καράτε να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια -έστω και αν πολλοί προτιμούν να το βλέπουν και όχι να το δοκιμάσουν από λάθος εκτίμηση -αλλά είναι αλήθεια πως κάθε διάκριση βοηθάει στο να προβληθεί περισσότερο!

Με αφορμή την πρώτη θέση που κατέκτησε η Μεσαρίτισα Κέλλυ Κυδωνάκη στο Διεθνές Marmara Cup, στην Κωνσταντινούπολη, τόσο η ίδια όσο και ο προπονητής της στον σύλλογο "Φαιστός" μίλησαν την Τετάρτη στην αθλητική ενότητα της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" στην ΚΡΗΤΗ TV.

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι πως η Κέλλυ Κυδωνάκη ξεκίνησε από τα τέσσερα (4) της χρόνια (!) το καράτε και σήμερα είναι μόλις 16!

 

"Το καράτε δεν έχει όρια στην ηλικία"

Οπότε... όρεξη  να έχει γιατί όπως λέει και ο προπονητής της Χαράλαμπος Σταυρουλαντωνάκης "το καράτε δεν έχει όρια στην ηλικία, αρκεί να κάνεις τη σωστή διατροφή και προπόνηση!"

Η Kυδωνάκη που βρέθηκε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην Κωνσταντινούπολη, αγωνίστηκε στην κατηγορία Νέων Γυναικών +59 κιλά, και κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία της, η οποία αποτελούνταν από 16 αθλήτριες στην πλειοψηφία τους αθλήτριες της γειτονικής χώρας.

Μάλιστα η Κέλλυ για να φτάσει στον τελικό χρειάστηκε να αποκλείσει τις Τουρκάλες Yazıcı Ahsen Kevser και Uysal Ceyda, ενώ στον προημιτελικό χρειάστηκε να αγωνιστεί και να αποκλείσει την Ελληνίδα Αναστασία Σγουροπούλου, και να περάσει στον τελικό όπου αντιμετώπισε μια ακόμα Τουρκάλα αθλήτρια την KELEŞ BEYZANUR όπου και κέρδισε, χαρίζοντας στην Εθνική μας ομάδα ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο σε διοργάνωση υψηλού επιπέδου!

Όπως μας είπε ο κ. Σταυρουλαντωνάκης μετά την επίδειξη που έκανε χθες η Κέλλυ στο στούντιο της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα", "η αθλήτρια αυτή έχει τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην Κρήτη στο συγκεκριμένο άθλημα", με την ίδια να τονίζει πως "από τα τρία της χρόνια έλεγε στους γονείς της, τι άθλημα θέλει να ακολουθήσει"!

Στη συζήτηση θίχτηκε και το γεγονός ότι από την Πολιτεία δεν υπάρχει η παραμικρή βοήθεια με τους αθλητές-τριες να αναζητούν χορηγούς για τα ταξίδια τους και βέβαια πως "για να κάνεις πρωταθλητισμό και να ζεις στην Περιφέρεια και όχι σε μεγάλο αστικό κέντρο είναι κάτι ακόμα πιο δύσκολο!"

Να σημειωθεί τέλος πως η Κυδωνάκη που είναι μέλος... αθλητικής οικογένεια (η ξαδέλφη της παίζει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο) είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις -όπου αγωνιστεί- με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Τενερίφη της Ισπανίας που έχασε στις λεπτομέρειες το μετάλλιο!

Τέλος, πριν λίγες ημέρες πήρε μέρος στο κύπελλο ολυμπιακών κατηγοριών και μετά από 7 αγώνες πήρε την 1η θέση (έπαιξαν όλοι με όλους) και θα διεκδικήσει την πρόκριση της στην ολυμπιάδα νέων του 2018 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής...

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος

neakriti.gr

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος  29 December, 2017 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα