Πρωτοποριακή θεραπεία για πρώτη φορά στην Κρήτη σε ασθενείς με καρκίνο προστάτη

cretalive.gr  10 December, 2023 ΑΡΘΡΑ
Πρωτοποριακή θεραπεία για πρώτη φορά στην Κρήτη σε ασθενείς με καρκίνο προστάτη

Μια πρωτοποριακή θεραπεία σε δύο ασθενείς με καρκίνο προστάτη εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Κρήτη, στις 6 Δεκεμβρίου στη θεραπευτική μονάδα της Πυρηνικής Ιατρικής στο ΠΑΓΝΗ.

Το γεγονός γνωστοποίησε με ανάρτησή της η Καθηγήτριας Πυρηνικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Σοφία Κουκουράκη η οποία επισημαίνει:

"6/12/2023 ανήμερα του Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε στη θεραπευτική  μονάδα της Πυρηνικής Ιατρικής για 1η φορά στην Κρήτη η ιδιαίτερα υποσχόμενη θεραπεία με 177Lu PSMA σε ασθενείς με ca προστάτη.
Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της  θεραπείας Ξεκινώντας απο τη Διοίκηση που ενέκρινε αυτή τη θεραπεία υψηλού κόστους, την Πυρηνικό Ιατρό Σταθάκη Μαρία, την τεχνολόγο Μποσταντζίδου Τζένη, το νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας,  τον υπεύθυνο ακτινοπροστασίας Καθηγητή κ. Περυσινάκη και τον Δ/ντη εφαρμογών εταιρεία Βιόκοσμος κ. Αντωνίου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους 2 ασθενείς μας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, την αισιοδοξία και το χαμόγελο τους που μας συντρόφευε σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας.
Η Πυρηνική Ιατρική είναι μια ειδικότητα της Ιατρικής που τα τελευταία χρόνια τρέχει με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς τόσο διαγνωστικά όσο και θεραπευτικά προς όφελος των ασθενών μας. Δεν σταματάμε!!! Συνεχίζουμε!! Και θα νικήσουμε όλες τις δυσκολίες! Γιατί είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη!"

Δείτε την ανάρτηση

 

cretalive.gr  10 December, 2023 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα