Πρώτος «τελικός» για την Εθνική ομάδα στο δρόμο για το Euro

  21 March, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Πρώτος «τελικός» για την Εθνική ομάδα στο δρόμο για το Euro

Που θα δείτε το μεγάλο παιχνίδι

Η πιο μεγάλη ώρα -μέχρι την επόμενη- έφτασε για την Εθνική ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υποδέχεται (21/3, 21.45, ALPHA - Novasports Prime) το Καζακστάν σε ένα ματς στο οποίο δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη για τη Γαλανόλευκη.

Η Ελλάδα απέχει μόλις δύο βήματα από το Euro! Βασική προϋπόθεση όμως για να διεκδικήσει το εισιτήριο για τη Γερμανία είναι η νίκη επί των Καζάκων στον ημιτελικό του Path C των play offs του Nations League. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ ψάχνει νίκη-πρόκριση στον μεγάλο τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία - Λουξεμβούργο. Σε περίπτωση που η Γαλανόλευκη πάρει το «εισιτήριο», ο τελικός θα γίνει στις 26 Μαρτίου στην έδρα του νικητή του άλλου ημιτελικού.

10 χρόνια μετά τη Βραζιλία, 20 χρόνια μετά την Πορτογαλία

Οι διεθνείς γνωρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για λάθος και είναι αποφασισμένοι για να πάρουν τη νίκη. Μοναδικό πρόβλημα για τον Ουρουγουανό τεχνικό αποτελεί ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και δεν θα αγωνιστεί.

Το κίνητρο των ποδοσφαιριστών για πρόκριση στα τελικά μια μεγάλης διοργάνωσης μετά από 10 χρόνια (τελευταία φορά η Ελλάδα έπαιξε στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία), αλλά και 20 χρόνια μετά το έπος της Πορτογαλίας είναι μεγάλο, αλλά η ΕΠΟ φρόντισε να το ενισχύσει ακόμα περισσότερο. Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου την καταβολή πριμ ύψους 50% επί του ποσού που θα λάβει η ελληνική ομοσπονδία από την UEFA σε περίπτωση πρόκρισης. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση πρόκρισης, οι διεθνείς θα μοιραστούν ένα ποσό κοντά στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Η παράδοση είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα απέναντι στο Καζακστάν, που ως το 2002 αγωνιζόταν στην ασιατική ζώνη (AFC). Συγκεκριμένα, στους τρεις αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα η Εθνική έχει σημειώσει ισάριθμες νίκες, τις δύο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 και την άλλη σε φιλικό αγώνα.

Συγκεκριμένα, στις 17 Νοεμβρίου 2004 η ελληνική ομάδα επικράτησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-1 (24΄, 45΄ Χαριστέας, 86΄ Κατσουράνης - 88΄ Μπαλτίεφ), στις 7 Σεπτεμβρίου 2005 νίκησε στο Αλμάτι με 2-1 (78΄ Γιαννακόπουλος, 88΄ Λυμπερόπουλος - 53΄ Ζουμασκαλίεφ), για να ακολουθήσει το 2-0 (68΄ Σαμαράς, 90΄ Γιαννακόπουλος) στον φιλικό που διεξήχθη στην Λευκωσία την 1η Μαρτίου 2006.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Σιώπης, Μάνταλος, Μασούρας, Πέλκας, Μπακασέτας, Ιωαννίδης.
Καζακστάν: Σάτσκι, Μπίστροφ, Αλίπ, Μάροτσκιν, Κουάτ, Ζούγιεφ, Μπορογκόφσκι, Μπεϊσεμπέκοφ, Ζαϊουντίνοφ, Τσεσνόκοφ, Σαμορόντοφ.

 

  21 March, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα