Ψάχνουν ... το χέρι που πέταξε τη φωσφίνη στον κάδο!

mesaralive.gr  14 May, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Ψάχνουν ... το χέρι που πέταξε τη φωσφίνη στον κάδο!

Έρευνες για το δράστη

Σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους και σε περιοχές προκαθορισμένες αναζητούν οι Αρχές το άτομο που έριξε σε κάδο απορριμμάτων την πολύ επικίνδυνη τοξική ουσία φωσφίνη, η οποία κινητοποίησε πριν λίγες μέρες την πυροσβεστική υπηρεσία, εκπροσώπους της πολιτικής προστασίας και του χημείου του κράτους. 

Ήδη οι πυροσβέστες σε συνεργασία με επιστήμονες έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα για το ποιοι επαγγελματίες θα μπορούσαν να έχουν φωσφίνη στις επιχειρήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περιστατικά στα οποία χρησιμοποιήθηκε η τοξική ουσία είναι περισσότερα από τρία, ωστόσο μόνο το τελευταίο πήρε έκταση. Εκτιμάται ότι ο δράστης είναι ένας σε όλες τις περιπτώσεις και κινείται σε συγκεκριμένες περιοχές. 

Αυτό έχουν δείξει τα περιστατικά όπου το προηγούμενο διάστημα είχε σημειωθεί ρίψη της φωσφίνης σε κάδους απορριμμάτων.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να γίνουν και στοχευμένες έρευνες αν και όπως λένε ανώτεροι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση «λόγω της έκτασης που πήρε το θέμα ο δράστης των προηγούμενων περιπτώσεων θα το ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά να πετάξει την τοξική ουσία σε κάδο απορριμμάτων».

Μία άλλη παράμετρος σχετίζεται με την προστασία των πυροσβεστών που κλήθηκαν να αναλάβουν τα προηγούμενα περιστατικά, καθώς πρόκειται για μια πολύ τοξική ουσία, για να καταστραφεί η οποία πρέπει να καεί σε κλίβανο.

Πηγή

Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

 

mesaralive.gr  14 May, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα