Ψάρεψαν τεράστιο λαγοκέφαλο στο Κουτσουνάρι

  20 June, 2019 ΑΡΘΡΑ
Ψάρεψαν τεράστιο λαγοκέφαλο στο Κουτσουνάρι

Δεν πίστευε στα μάτια του ο λιμενικός Γιώργος Σφακιανάκης που αντίκρισε τεράστιο λαγοκέφαλο να ανασύρεται από τα νερά της Κρήτης. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Θαλασσινάκης που ήταν μέλος της παρέας του «ψάρεψε» το τοξικό λαγοκέφαλο στο Κουτσουνάρι με αποτέλεσμα όλοι να μείνουν άναυδοι με το μέγεθος.

Η συνεχής αύξηση του πληθυσμού του τοξικού αυτού ψαριού στις ελληνικές θάλασσες έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε επιστήμονες και φορείς.

«Τα εισβολικά ψάρια ήρθαν για να μείνουν και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά. Δεν χαϊδεύουμε και δεν πιάνουμε ποτέ ένα ψάρι. Τον λαγοκέφαλο δεν τον τρώμε ποτέ. Το βασικό είναι να μάθουμε τα είδη και ποια είναι βρώσιμα», δηλώνει  η Διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου ''Αρχιπέλαγος'', Αναστασία Μήλιου.

Εκτός όμως του λαγοκέφαλου, βορειότερα θα συναντήσουμε και το λεοντόψαρο, είδος ψαριού το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη σκορπίνα και τη δράκαινα. Σύμφωνα με την κ. Μήλιου «το λεοντόψαρο είναι βρώσιμο, πολύ εύγευστο ψάρι, αρκεί να ξέρουμε πως πρέπει να το πιάσουμε».

 

  20 June, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα