Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά

Υλικά
1½ kg καθαρισμένο ψάρι (μπακαλιάρο ή φαγκρί ή συναγρίδα ή σκορπίνα κ.λπ.)
3 κλων. σέλερι κομμένα σε καρέ
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
3 ντομάτες κομμένες σε καρέ
3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
2 κλων. φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για σίγουρη επιτυχία
Για το ψάρι στο φούρνο
Με ένα μαχαίρι κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του.
Σε μακρόστενο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια.
Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μπήγουμε στα υλικά το θυμάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄.
Δείτε επίσης
- Eλαιόλαδο: Τα δεδομένα για την τιμή μετα τους τελευταίους διαγωνισμούς πωλησης
- Προσωπικός αριθμός: Αντίστροφη μέτρηση – Πώς θα γίνεται η διαδικασία
- Αρνί ρολό με σέσκουλα και μανιτάρια
- Επιδότηση ρεύματος επιχειρήσεων: Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων
- Πέθανε o Πέτρος Μολυβιάτης