Ψήφισμα ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις

  04 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ψήφισμα ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Αγαπητοί γονείς,

 

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων, ως γονείς  μας απασχολούν όλες οι πλευρές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, που διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Γι’ αυτό παλεύουμε για έναν κόσμο ειρήνης, μακριά από τον φόβο του πολέμου, από την ανασφάλεια των συνεπειών των διεθνών ανταγωνισμών. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας, ούτε και τα παιδιά των γειτονικών λαών, να ζουν υπό την «προστασία» του ΝΑΤΟ, των στρατιωτικών βάσεων και των πυρηνικών όπλων. Ο λαός μας, ο λαός της Κύπρου, οι λαοί των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι πάει να πει ΝΑΤΟική «προστασία».

Η ΕλληνοΑμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που ετοιμάζεται να υπογράψει και να ενισχύει η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί ένα θανατηφόρο ιστό, εμπλέκει την Ελλάδα πολύ βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας και τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ξεχνάμε: Η βάση της Σούδας αποδείχθηκε αιχμή του δόρατος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας. Περιλαμβάνει μεγάλη αεροπορική βάση, λιμάνι και εγκαταστάσεις που στηρίζουν τα ΑμερικανοΝΑΤΟικά αεροσκάφη, τα  πυρηνικά υποβρύχια,  τα αεροπλανοφόρα που ξερνάνε το θάνατο κατά των λαών.

Δεν ξεχνάμε: Την ώρα που ο εργαζόμενος λαός ματώνει για την επιβίωση του, που η δημόσια εκπαίδευση υποφέρει από την υποχρηματοδότηση, η κυβέρνηση δίνει 4,2 δισ. το χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

 

Υιοθετούμε ανεπιφύλακτα το ψήφισμα της Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, στην οποία συμμετέχουν η ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), Εργατικά συνδικάτα ,  η ΕΕΔΥΕ, Φοιτητικοί σύλλογοι κ.α.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ της  Ένωσης  Συλλόγων Γονέων  Μαθητών Δ. Φαιστού εκφράζει  τη μεγάλη ανησυχία του και την έντονη καταδίκη του για την ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, που επιχειρεί να ανανεώσει και να ενισχύσει η κυβέρνηση, αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας, προσθέτοντας τις βάσεις της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει παραπέρα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και στους ανταγωνισμούς στην περιοχή μας, με μεγάλους κινδύνους για τον λαό και τη νεολαία, για εμπλοκή σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ενάντια στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”

· Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις

· Καμιά συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό

· Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Καλούμε όλους τους γονείς να συμμετέχουν στη σημερινή  κινητοποίηση που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνο- Αμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, στις 7 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας,  στο Ηράκλειο.

 

  04 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ