“Πυρετός” διεργασιών στην Εκκλησία της Κρήτης

  27 December, 2021 ΑΡΘΡΑ
“Πυρετός” διεργασιών στην Εκκλησία της Κρήτης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επόμενη ημέρα στην Εκκλησία της Κρήτης καθώς αύριο Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, θα συνεδριάσει - εκτός εξαιρετικού απροόπτου - η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος για την κατάρτιση του Τριπρόσωπου, των τριών δηλαδή Ιεραρχών που θα προταθούν ως υποψήφιοι για τη θέση του νέου Αρχιεπίσκοπου.

Τα ονόματα των τριών υποψηφίων θα τεθούν στη συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου (συνεδριάζει 11-13 Ιανουαρίου) υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη, για την τελική επιλογή είτε αυτή είναι ομόφωνη είτε κατά πλειοψηφία. 

Οι επικρατέστεροι Μητροπολίτες για το τριπρόσωπο είναι: 

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Ηράκλειο στις 14 Φεβρουαρίου του 1968 (53 ετών). Εξελέγη Μητροπολίτης Ρεθύμνης στις 9 Σεπτεμβρίου του 2010.
Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Ηράκλειο, στις 29 Ιανουαρίου του 1957 (64 ετών). Εξελέγη Μητροπολίτης τον Νοέμβριο του 2001 και
ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος έχει γεννηθεί στα Χανιά το 1964 (57 ετών). Εξελέγη Μητροπολίτης τον Οκτώβριο του 2005.

Στην εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης θα μετρήσει, λογικά, το πώς θα διαμορφωθεί η ψηφοφορία για την κατάρτιση του Τριπρόσωπου καθώς είναι διαφορετικό να έχεις τρεις υποψηφιότητες με ισάξια δυναμική και εντελώς διαφορετικό να υπάρχει μία υποψηφιότητα με ξεκάθαρο προβάδισμα.

 

  27 December, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα