Πύρινος εφιάλτης έκανε στάχτη 12 στρέμματα γης στο Τζερμιάδο

  10 March, 2019 ΑΡΘΡΑ
Πύρινος εφιάλτης έκανε στάχτη 12 στρέμματα γης στο Τζερμιάδο

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία όταν ξέσπασε φωτιά στην περιοχή "Κάτω Μετόχι" που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Τζερμιάδο στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 7:50 το βράδυ του Σαββάτου και άμεσα έσπευσαν στο σημείο 6 οχήματα με 15 υπαλλήλους που ρίχτηκαν κατευθείαν στην μάχη για τη κατάσβεση της.

Τελικά έπειτα από περισσότερες 5 ώρες, λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Απολογισμός του πύρινου μετώπου ήταν να καούν 12 στρέμματα δασικής γης, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Νίκο Λαγουδάκη ανέφεραν ότι κάηκαν 8 στρέμματα δασικών και γεωργικών εκτάσεων.

Την προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά έχει αναλάβει το ανακριτικό της πυροσβεστικής ενώ η φωτιά από νωρίς είχε γίνει αντιληπτή από κατοίκους παρακείμενων περιοχών προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, εν μέρει αναστάτωση.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η ανάρτηση του κ. Σιγανού, κατοίκου στο Οροπέδιο Λασιθίου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Δείτε εδώ

 

  10 March, 2019 ΑΡΘΡΑ