Πυροβολισμοί με δύο μαθητές νεκρούς σε σχολείο στην Καλιφόρνια

  15 November, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Πυροβολισμοί με δύο μαθητές νεκρούς σε σχολείο στην Καλιφόρνια

Συναγερμός στη Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνια, καθώς οι αστυνομικές αρχές δέχτηκαν κλήσεις γύρω στις 8 το πρωί (ώρα ΗΠΑ) για περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο.

Από τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, δυο μαθητές (ένα 14χρονο αγόρι και μια 16χρονη κοπέλα) υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το ABC 7.  Υπάρχουν άλλοι τρεις τραυματίες, δυο κορίτσια, 14 και 15 ετών κι ένα αγόρι 14 ετών.

Νωρίτερα, η ενημέρωση από την πυροσβεστικη υπηρεσία του Λος Άντζελες, έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε τραυματίες με τους δυο να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Άλλες αναφορές μιλούσαν για επτά τραυματίες.

Στο μεταξύ, οι αρχές επιβολής του νόμου έκαναν γνωστό πως προχώρησαν στη σύλληψη του βασικού υπόπτου, ενός 16χρονου ασιατικής καταγωγής που φορούσε μαύρο καπέλο. Σύμφωνα με τις αναφορές, ο δράστης  είναι μαθητής του σχολείου, ενώ δεν υπήρξε συνεργός. Από την εξέταση βίντεο, το οποίο προέκυψε από τις κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί ανέφεραν πως διέκριναν τον δράστη να βγάζει το όπλο από την τσάντα του, να πυροβολεί πέντε άτομα και στη συνέχεια να το στρέφει στον εαυτό του και να αυτοπυροβολείται στο κεφάλι. 

 

  15 November, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ