Πως και ποιους θα ψηφίσουν οι πολίτες τη δεύτερη Κυριακή

vianntika.gr  30 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πως και ποιους θα ψηφίσουν οι πολίτες τη δεύτερη Κυριακή

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε το δεύτερο γύρο των εκλογικών αναμετρήσεων στους έξι Δήμους του Νομού Ηρακλείου. Μια διαδικασία που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή.

Μιλάμε φυσικά για τις περιπτώσεις των Δήμων: Ηρακλείου με μονομάχους το Γιάννη Κουράκη (36,71%) και το Βασίλη Λαμπρινό (24,12%). Γόρτυνας: με μονομάχους το Μιχαλη Κοκολάκη (45,18%) και το Νίκο Σχοιναράκη (27,22%), Μαλεβιζίου με μονομάχους το Κωνσταντίνο Μαμουλάκη (43,04%) και το  Μενέλαο Μποκέα (42,68%), Μίνωα Πεδιάδας: με μονομάχους το Ζαχαρία Καλογεράκη (49,59%) και το Μανώλη Φραγκάκη (42,48%), Φαιστού με μονομάχους το Γρηγόρη Νικολιδάκη (29,02%) και τον Ιωάννη Νικολακάκη (26,32%) και
Χερσονήσου με μονομάχους τον Ιωάννη Μαστοράκη (40,03%) και τον Ιωάννη Σέγκο (39,41%).

Το ενδιαφέρον για όλους τους Δήμους είναι αναμφίβολα μεγάλο, με τους περισσότερους βέβαια να είναι επικεντρωμένοι στο Δήμο Ηρακλείου, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι και οι άλλες αναμετρήσεις δεν έχουν το «άρωμα» θρίλερ!

Είναι μια Κυριακή κατά την οποία οι ψηφοφόροι θα σπεύσουν να ψηφίσουν, χωρις να σταυρώνουν κάποιο ψηφοδέλτιο, παρά μόνο να το ρίχνουν στην κάλπη, στηρίζοντας τη μια ή την άλλη παράταξη.

Και εδώ μπαίνει ένα ενδιαφέρον στοιχείο στην εξίσωση υπό μορφή ερωτήματος: Οι υποψήφιοι και δη οι επικεφαλής Συνδυασμών που δεν προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο, μπορούν να επηρεάσουν τους υποστηρικτές που βρήκαν και οι οποιοι τους ψήφισαν στον πρώτο γύρο; Αν μιλάμε για κάποιον περιφερειακό Δήμο, μικρής έκτασης, η απάντηση ίσως να ήταν θετική. Γιατί στις μικρές τοπικές κοινωνίες,  όλοι γνωρίζονται με όλους και  οι ψήφιοι «αναγιγνώσκονται», τουλάχιστον ως ένα βαθμό.

Στο Ηράκλειο όμως, των δεκάδων χιλιάδων ψηφοφόρων, το τοπίο είναι αν μη τι άλλο θολό. Οι επικεφαλής των Συνδυασμών που δεν μπήκαν στην κούρσα του δεύτερου γύρου, εκδίδουν ανακοινώσεις ο ένας μετά τον άλλον, ζητώντας ψήφο κατά συνείδηση από τους πολίτες. Όπως όμως ειπώθηκε παραπάνω, είναι δηλώσεις που λίγο πολύ έχουν τυπικό χαρακτήρα...

Για την ιστορία να πούμε ότι ανακοινώσεις εξέδωσαν ήδη οι Πέτρος Ινιωτάκης και Γιώργος Σισαμάκης.

«Μετά από ολομέλεια, αποφασίσαμε ότι η κορυφαία πολιτική πράξη που αφορά στο αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν, θα πρέπει να γίνει από τον κάθε πολίτη κατά συνείδηση και μόνο. Η εβδομάδα που διανύουμε ανήκει στους πολίτες, η τελική απόφαση για την επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει την μεγάλη ευθύνη και το βάρος του ρόλου του Δημάρχου, ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες.

Οι συνδημότες μας πρέπει να αναλογιστούν ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του Δήμου που θέλουν, ποιες προτεραιότητες θέτουν για την επόμενη δύσκολη αυτοδιοικητική περίοδο και να πάρουν την τελική απόφαση με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που τους αναλογεί", αναφέρει ο κ. Ινιωτάκης, μεταξυ άλλων. Ενώ ο κ. Σισαμάκης επισήμανε μέσα από τη δική του τοποθέτηση ότι: 

Δεν επιθυμούμε και δεν επιδιώκουμε να καταστούμε ρυθμιστές ή καθοδηγητές του αποτελέσματος της ερχόμενης Κυριακής, αλλά εγγυητές της ενότητας της σύνθεσης του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες κάθε προσπάθειας που συμβάλλει στη βελτίωση του Δήμου μας και στην ποιότητα ζωής των δημοτών μας και θα βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε ενέργεια που προκαλεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς προαπαιτούμενα.

Οι δημότες του Ηρακλείου έχουν και θέση και άποψη και κρίση. Τους καλούμε να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής, σύμφωνα με αυτό που τους επιβάλλει η συνείδησή τους και πάντα σύμφωνα με τις αρχές και τις άξιες που ως παράταξη εισάγαμε στο δημόσιο διάλογο και στη δημόσια παρουσία μας όλο αυτό το διάστημα".

 

vianntika.gr  30 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα