“Πώς να χάψουμε ότι η Κρήτη είναι κύρια ηπειρωτική χώρα;”

  28 January, 2020 ΑΡΘΡΑ
“Πώς να χάψουμε ότι η Κρήτη είναι κύρια ηπειρωτική χώρα;”

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ερντογαν

"Μην ασχολείστε μαζί μας" είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, ενώ υποστηρίζει το μνημόνιο συμφωνίας με τον Σάρατζ για τη Λιβύη.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Σκάι, στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι έχει διαμηνύσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη "να μην ασχολείται μαζί μας" καθώς "δεν θα έρθει κάποια ζημιά από εμάς".

Αναφορά έκανε και σε μία πρόσφατη συνομιλία που είχε με πρώην Έλληνα δήμαρχο, τον οποίο βέβαια δεν κατονόμασε. «Αν θες να δώσεις ένα μήνυμα από μένα, πες τους “να μην ασχολούνται μαζί μας”, όπως “δεν ασχολούμαστε και εμείς”» είπε ο επικεφαλής της γειτονικής χώρας. Ειδική μνεία έκανε και στην Κρήτη, διερωτώμενος αν «πρέπει να χάψουμε ότι αποτελεί κύρια ηπειρωτική χώρα», ώστε να έχει πλήρη δικαιώματα χωρικών υδάτων. Υπενθυμίζεται ότι πάγια θέση της Τουρκίας αποτελεί η άποψη ότι τα νησιά δεν διαθέτουν χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα.
Σημειώνεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ με τον τελευταίο να ζητεί να λυθούν οι διαφορές με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

  28 January, 2020 ΑΡΘΡΑ