Πως θα φτιάξετε το δικό σας Στεφάνι του Μύθου της  Ευρώπης!!!

mesaralive.gr  26 April, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Πως θα φτιάξετε το δικό σας Στεφάνι του Μύθου της  Ευρώπης!!!

Φωτο: mesaralive.gr

Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς οργανώνει με συνεργασία με το σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης την πρώτη Στεφανοδρομία με δράση την αναβίωση του Μύθου της Αρπαγής της Ευρώπης της 3 Μαΐου 2016, όπως έχει ήδη γράψει το mesaralive.gr.

Στο σχετικό κάλεσμα του προέδρου του Δικτύου κ. Μιχάλη Σπυριδάκη αναφέρεται «Ελάτε όλοι μαζί να αναβιώσουμε τον μύθο της Αρπαγής της Ευρώπης  που ξεκίνησε από την περιοχή της Μεσσαράς να περπατήσουμε , να τρέξουμε και να μεταφέρουμε το στεφάνι

Διαδρομή: Εκκίνηση από τον κόμβο στα Πραιτώρια στις 10 το πρωί  Χάρακας- Στέρνες-Ασήμι- Λούρες- Στόλοι-Γκαγκάλες- Αγ. Δέκα_ Αμπελούζος - Καπαριανά- και τερματισμός Μοίρες- έξω από το Δημαρχείο του Δήμου Φαιστού. Συνολικής απόστασης 32χλμ.

Χρονικό Περιθώριο Στεφανιοδρομίας 5-5.30 ώρες.

Σταθμοί ανεφοδιασμού:Στην εκκίνηση (κατά την διάρκεια της στεφανιοδρομίας θα υπάρχουν συνοδοί με αυτοκίνητα που θά έχουν υλικά για τον ανεφοδιασμό των αθλητών-πεζοπόρων) σε  Χάρακα- Στέρνες-Ασήμι- Λούρες- Στόλους-Γκαγκάλες- Αγ. Δέκα- Καπαριανά-Μοίρες τερματισμός. Οι σταθμοί θα πρέπει να έχουν ένα μεγάλο τραπέζι με τουλάχιστον δύο άτομα και με υλικά όπως:  απαραίτητα νερό  και χυμούς   και ότι άλλοι επιθυμούν.

Έπαθλο αναμνηστικό στους συμμετέχοντες:  σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό  δίπλωμα συμμετοχής και κομμάτι από δάφνη..ενώ σε όλους τους Συλλόγους αναμνηστικό δίπλωμα για την συνδρομή τους..Ενώ στο τέλος θα κληρωθούν σε όλους τους συμμετέχοντες τρία δώρα.

Το στεφάνι

 Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς φιλοδοξεί να ξαναζωντανέψει τα αρχαία αυτά δρώμενα και καλεί τα μέλη του και όλους τους συλλόγους της Μεσσαράς και τους κατοίκους της σε κάθε χωριό, την ημέρα της Πρωτομαγιάς να πλέξουν στεφάνι με περίμετρο 9 μέτρων με τα λουλούδια της φύσης και στο κέντρο του στεφανιού να υπάρχει λουλουδιασμένο το όνομα  Ευρώπης στα Ελληνικά ή Αγγλικά ή και τα δύο μαζί.

«Και η πρόταση μου, το νέο έτος 2017 ως πρόεδρος (Σπυριδάκης Μιχάλης) Δικτυού  Μεσσαράς το στεφάνι 9 μέτρων περίμετρο να ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ με την βοήθεια όλων των περιφερειών της Ευρώπης, ξεκινώντας από την Μεσσαρά, την πρώτη γεωγραφική αρχαία χωρική Ευρώπη και η αρχή της Ευρώπης του ονόματος ΕΥΡΩΠΗ» αναφέρει ο πρόεδρος.

 

Οδηγίες κατασκευής

Μια απλή λύση για την κατασκευή του στεφανιού για τον Μύθος της Αρπαγής της Ευρώπης , από τους συλλόγους, φορείς ή πολίτες στη Μεσσαρά προτείνετε

Με μια απλή κιμωλία χαρίσουμε , σε κάποια  γωνία  πχ στη πλατεία του χωρίου μας ή και σε κάποιο δρόμο κύκλο με περίμετρο 9 μέτρων ή ακτίνα κύκλου περίπου 1,4 μέτρα  και στη περίμετρο του κύκλου των 9 μέτρων τοποθετούμε κομμένα τα λουλούδια και χόρτα της φύσης και στο κέντρο γραφούμε το όνομα ΕΡΥΡΩΠΗ. Εάν είμαστε στη εξοχή με κάποιο ξύλο χαρίσουμε την περίμετρο των 9 μέτρων και τοποθετούμε τα κομμένα λουλούδια και φυτά της φύσης πάνω στη χαραγμένη γραμμή  και γραφούμε στο χώμα την λέξη Ευρώπη.

 

mesaralive.gr  26 April, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα