Ρεβίθια με μάραθα και λουκάνικα

Μια διαφορετική και πολύ αρωματική ρεβιθάδα, με μάραθα και λουκάνικα, που θα ενθουσιάσει με τη νοστιμιά της ακόμη και όσους δεν έχουν μεγάλη αδυναμία στα όσπρια. Βέβαια, αν είσαστε vegetarian ή νηστεύετε, μπορείτε απλά να παραλείψετε το λουκάνικο.
Υλικά
250γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς και στραγγισμένα
1 ματσάκι μάραθο πλυμένο και χοντροκομμένο
250γρ. σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες λεπτές
1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
2 κουτ. σούπας πελτέ διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το σπανάκι, το μάραθο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν τα χόρτα. Ρίχνετε λίγο νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ρεβίθια, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά ακόμη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα λουκάνικα να πάρουν λίγο χρώμα. Πετάτε το λίπος που θα βγάλουν και τα ρίχνετε στα ρεβίθια, να βράσουν άλλα 5 λεπτά μαζί.
Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα συνοδεύοντας με χωριάτικο ψωμί.
Δείτε επίσης
- Αναμένεται απογοητευτική η φετινή σοδειά ελαιολάδου στη χώρα μας- Ούτε 220.000 τόνοι- οι τιμές
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αίτημα κατάθεσης 10 εγγράφων από το ΠΑΣΟΚ - Ζητούν άμεσα τη λίστα των 6.000 ΑΦΜ
- Δήμος Γόρτυνας: Ψήφισμα για την διάσωση του μνημείου στον λόφο Παπούρα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας
- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου – 24ωρη απεργία της ΠΝΟ
- Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: προβληματίζουν τα πολλά εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στην Κρήτη