Ρέθυμνο: Αντιδράσεις για το “κήρυγμα” ιερέα κατά των μασκών

  15 September, 2020 ΑΡΘΡΑ
Ρέθυμνο: Αντιδράσεις για το “κήρυγμα” ιερέα κατά των μασκών

Τα "έψαλε" σε γονείς και μαθητές

Σάλο έχει προκαλέσει ένας ιερέας στο Ρέθυμνο, ο οποίος ενώ έκανε αγιασμό σε νηπιαγωγείο στο Ρέθυμνο, άρχισε να φωνάζει σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να μην χρησιμοποιούν μάσκες. Τόνισε, μάλιστα, ότι θα πάει στα σπίτια γονιών και καθηγητών καθώς έχει αποδείξεις και στοιχεία κατά των μασκών. "Μην φοράτε μάσκες, είναι αντισυνταγματικό και αν έρθει να σας γράψει ο αστυνόμος μπορείτε να τον πάτε στο φυσικό δικαστήριο", ανέφερε μεταξύ άλλων σύμφωνα με το flashnews.gr που δημοσίευσε το σχετικό βίντεο ενώ έκανε λόγο για μέσα μαζικής εξαπάτησης και όχι ενημέρωσης.

Ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό, όπου τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση οι απόψεις του ιερέα, δεν εκφράζουν τα μέλη του Συνδέσμου ενώ επίσης αναφέρουν πως ελπίζουν ο ιερέας να καταλάβει το λάθος του και να εναρμονιστεί με την Εκκλησία της Κρήτης, τον Επίσκοπο και όλους τους αδελφούς του κληρικούς.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου:

"Ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, αφού έλαβε γνώση δημοσιευμάτων σε τοπικά ΜΜΕ του Ρεθύμνου καθώς και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό με κληρικό της Μητροπόλεώς ο οποίος αντιτίθεται αναρμοδίως στα μέτρα της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προτρέπει τους ανθρώπους του τόπου μας να μην τα εφαρμόζουν, ανακοινώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του, εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. 

Όλοι οι εφημέριοι της Μητροπόλεώς μας, με εξαίρεση δυστυχώς τη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει καταγγελθεί στα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις που επανειλημμένως έχει εκφράσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευγένιος σε δημόσιες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, αλλά και σε ομιλίες του στους ιερούς ναούς, θέσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας μας και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης. 

Δείτε το επίμαχο βίντεο του daynight.gr

 

  15 September, 2020 ΑΡΘΡΑ