Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με ξινομυζήθρα και φέτα

Μελιτζάνα με τυρί, ο τέλειος συνδυασμός!
Η μελιτζάνα αγαπά πολύ τόσο τα φρέσκα λευκά τυριά με οξύτητα όσο και τις γλυκές, αρωματικές καλοκαιρινές ντομάτες. Τα σερβίρετε ως μεζέ αλλά και ως κύριο πιάτο, ένα λαδερό λατρεμένο.
Υλικά για 4 άτομα
4 μελιτζάνες φλάσκες
400 γρ. ξινομυζύθρα
100 γρ. φέτα θυμματισμένη
ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
3-4 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3-4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
100 γρ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε, στο ελαιόλαδο που καίει, σε μέτρια φωτιά. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
Αναμειγνύετε την ξινομυζήθρα με τη φέτα, βάζετε από 1 κουταλιά του γλυκού στην άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας και τυλίγετε σε ρολά. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, με μικρή απόσταση ανάμεσά τους.
Σάλτσα: Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, ρίχνετε την ντομάτα με το σκόρδο και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Περιχύνετε τα ρολά, πασπαλίζετε το τυρί και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά σε δυνατό φούρνο.
Δείτε επίσης
- Αναμένεται απογοητευτική η φετινή σοδειά ελαιολάδου στη χώρα μας- Ούτε 220.000 τόνοι- οι τιμές
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αίτημα κατάθεσης 10 εγγράφων από το ΠΑΣΟΚ - Ζητούν άμεσα τη λίστα των 6.000 ΑΦΜ
- Δήμος Γόρτυνας: Ψήφισμα για την διάσωση του μνημείου στον λόφο Παπούρα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας
- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου – 24ωρη απεργία της ΠΝΟ
- Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: προβληματίζουν τα πολλά εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στην Κρήτη