Σαββατοκύριακο με καλοκαιρινές θερμοκρασίες στην Κρήτη

  19 March, 2021 ΑΡΘΡΑ
Σαββατοκύριακο με καλοκαιρινές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Θερμή εισβολή αναμένεται το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη! Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 25 βαθμούς κελσίου, σε περιοχές κυρίως στα βόρεια του νησιού, με τους νοτιάδες να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού!

Σήμερα το απόγευμα προς βράδυ, η Παρασκευή θα μας αποχαιρετήσει με πύκνωση νεφώσεων, καθώς και ήπιες και τοπικές βροχές, που μπορεί να μην τις... καταλάβουμε κιόλας!

Από αύριο κι ως την Δευτέρα όμως, "θα ζήσουμε κάτι το εξαίρετο (σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα" είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τις εξόδους (πάντα με φειδώ και προσοχή!). Η θερμοκρασία το Σάββατο, κατά μέσο όρο, θα κυμανθεί στους 18-20 βαθμούς. Η νότια τάση των ανέμων θα φτάσει τα 3, τοπικά 4 και στα βόρεια της μεγαλονήσου μέχρι και τα 5 μποφόρ.

Παρόμοιο καλό σκηνικό μας περιμένει την Κυριακή, με περισσότερη ηλιοφάνεια, ίδια ένταση των ανέμων, ελάχιστη θερμοκρασία 12-14 βαθμούς - που "θα γλυκάνει το νυχτερινό κρύο" σχολίασε ο κ. Λέκκας- με τις μέγιστες τιμές της τους 25 °C.

Η καλοκαιρία θα κρατήσει έως την Δευτέρα, όταν και θα επανέλθουν άνεμοι ενισχυμένοι από δυτικές διευθύνσεις, που θα ρίξουν τον υδράργυρο στους 20 βαθμούς.

Όσοι βιάζονται να κατεβάσουν τα ανοιξιάτικα και τα καλοκαρινά από το πατάρι, καλό θα είναι να περιμένουν, διότι την Τρίτη και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα πέσει σε πολύ χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα, όπως προειδοποίησε ο κ. Λέκκας. Άλλωστε, τον Μάρτη, δεν τον αποκάλεσαν τυχαία "γδάρτη"...

Για όσους θελήσουν να ρίξουν και καμία βουτιά μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο κ. Λέκκας είπε ότι οι θερμοκρασίες στις νότιες θάλασσες είναι μεταξύ 17-18 βαθμών, και σε συνδυασμό με τις εξωτερικές συνθήκες "μαγνητίζουν" τους κολυμβητές. "Θέλει προσοχή όμως, δεν είμαστε συνηθισμένοι" συμβούλευσε ο μετεωρολόγος.

 

  19 March, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα