Σαμαρείτες Μοιρών: Ενημέρωση για την παροχή πρώτων βοηθειών σε σχολεία της Μεσαράς!

  28 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σαμαρείτες Μοιρών: Ενημέρωση για την παροχή πρώτων βοηθειών σε σχολεία της Μεσαράς!

Την απαραίτητη ενημέρωση σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών που δεν βρίσκουν στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα, συνεχίζουν και φέτος να αποκτούν ανήλικοι μαθητές της Μεσαράς

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με τους διευθυντές αρκετών σχολείων της περιοχής της Μεσσαράς, θα εκπαιδεύσει και φέτος στις πρώτες βοήθειες τους μαθητές των σχολείων και θα ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς στην πρόληψη και ατυχημάτων στους σχολικούς χώρους. 

Έτσι λοιπόν έχουν ήδη εκπαιδευτεί οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Γαλιάς ( στις 12 Μαρτίου και στις 27 Μαρτίου) , και από το 2ο δημοτικό σχολείο Τυμπακίου έχουν εκπαιδευτεί οι δάσκαλοι (στις 22 Μαρτίου) και οι μικροί μαθητές (στις 26 Μαρτίου , σε δύο ξεχωριστές ομάδες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών). Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεωρητική πληροφόρηση όσο και ταυτόχρονη πρακτική επίδειξη και εξάσκηση (μετά το πέρας του θεωρητικού μέρους) με τη χρήση προπλασμάτων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων στην παροχή Πρώτων Βοηθειών από τους συμμετέχοντες μαθητές. 

Για την συνέχεια έχουν προγραμματιστεί εκπαιδεύσεις – παρουσιάσεις παροχής πρώτων βοηθειών στους γονείς των μαθητών του 3ου νηπιαγωγείου Μοιρών, στους γονείς του δημοτικού σχολείου Ζαρού και στους μαθητές των γυμνασίων Γέργερης, Ασημίου, Αγίων Δέκα και Τυμπακίου.

Η ευχάριστη έκπληξη είναι ότι όπως ομολογούν οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές που πραγματοποιούν τα μαθήματα: « Σε όσα σχολεία πήγαμε πέρσι και τους ξαναείδαμε φέτος, επιβεβαιώσαμε ότι θυμούνται όσα τους είχαμε δείξει»
 

Το όραμα λοιπόν,κατα γενική ομολογία, ΠΡΕΠΕΙ να είναι :

Να οργανωθούν εθελοντικές ομάδες δράσης σε όλα τα σχολεία της χώρας για την πρόληψη των τραυματισμών στα σχολεία. 
Να καλλιεργήσουμε βιωματικά (όχι μόνο με λόγια που ξεχνιούνται) την αλληλοβοήθεια, αλληλεγγύη, συμπόνια, κατανόηση και ευαισθησία. 
Να δημιουργηθεί σε κάθε σχολείο χώρος ανάπαυσης και περιποίησης μικροτραυματισμών - ΙΑΤΡΕΙΟ. 
Να καλλιεργηθεί και να γίνει πράξη η ανάγκη της ενσωμάτωσης μαθημάτων Α βοηθειών στα σχολεία, ήδη από το δημοτικό.

Η Εθελοντική Διοίκηση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τμήματος Μοιρών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

  28 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ