Σχεδιάζει την επόμενη μέρα ο Κοκολάκης

  06 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σχεδιάζει την επόμενη μέρα ο Κοκολάκης

Τη νέα μέρα στον Δήμο Γόρτυνας σχεδιάζει ο Μιχάλης Κοκολάκης, μετά τη σαρωτική νίκη του σχεδόν 69 % που κατάφερε να επιτύχει στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

 Και μπορεί τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε ο νέος δήμαρχος να του επέτρεψαν μια άνετη, επικράτηση, η οποία ωστόσο δεν του επιτρέπει την αυτοδυναμία και την παραγωγή έργου.

Οι 12 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είναι επαρκείς, οπότε ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες για να μπορέσει να ασκήσει διοίκηση στον Δήμο Γόρτυνας.

Όπως φάνηκε όμως ήδη από τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, τα συγχαρητήρια του επικεφαλής της παράταξης «Δυνάμεις Γόρτυνας» Μιχάλη Δαριβιανάκη, υποδηλώνουν ότι δεν θα χρειαστεί μεγάλος κόπος στη διαδικασία αναζήτησης συμμάχων.

Οι 4 έδρες που κατάφερε να κερδίσει η παράταξη Δαριβιανάκη από τον πρώτο γύρο των εκλογών, μοιάζουν αρκετές για να επιτευχθούν οι απαραίτητες συγκλίσεις και συνεργασίες.

Όπως φαίνεται όμως, οι τέσσερις της παράταξης Μιχάλη Δαριβιανάκη, δεν θα είναι οι μόνοι που θα ταχθούν υπέρ του νέου δημάρχου, αφού ήδη έχουν αρχίσει κάποιες «εσωτερικές μετακινήσεις» συμβούλων άλλων παρατάξεων, που πριν καν αρχίσει η νέα θητεία, έχουν σπεύσει να εκφράσουν τη στήριξή τους στο πρόσωπο Κοκολάκη.

Πέραν όμως από τις κατ’ αρχήν συμφωνίες και τις προθέσεις συνεργασιών, ο Μιχάλης Κοκολάκης από την πρώτη στιγμή της διαδικασίας έδειξε ότι τάσσεται υπέρ ενός διαφορετικού μοντέλου για τη Γόρτυνα, το οποίο θα είναι περισσότερο εξωστρεφές, ανθρώπινο, ενώ θα πατά πάνω σε ευρύτερες συνεργασίες για την άσκηση των καθηκόντων του.

 

  06 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα