Σχολεία από ολόκληρη την Κρήτη στην έκθεση για τον El Greco

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η Έκθεση σύγχρονης εικαστικής τεχνολογίας, με ψηφιακές αναπαραγωγές υψηλής ανάλυσης έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου που παρεχώρησαν κορυφαία Μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής (Τολέδου, Μαδρίτης, Βατικανού, Νέας Υόρκης, Ρώμης, Φλωρεντίας, Οξφόρδης, κ.ά.) ειδικά για την Έκθεση αυτή.
H Έκθεση με τίτλο με τίτλο «Απηχήσεις της αρχαιότητας στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου» , η οποία θα διαρκέσει έως και τις 6 Οκτωβρίου 2019, περιλαμβάνει καθημερινά επιμορφωτικές περιηγήσεις στα Ελληνικά, Αγγλικά και Ιταλικά από την ιστορικό τέχνης κ. Δάφνη Κρέμα. Οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται από τις 11.00΄ έως την 13.00΄ και από τις 18.00΄ έως τις 20.00΄ τις καθημερινές.
Ήδη σχολεία από ολόκληρη την Κρήτη επισκέφθηκαν ή έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν την Έκθεση.
Εξάλλου, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ξεναγήθηκαν στην Βασιλική και τα παιδιά των Προσφύγων που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο, μέσω του προγράμματος ESTIA της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (το υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ηρακλείου).
Για τον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών επισκέψεων το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6937820340 (πρωινές ώρες 9.00΄-11.00΄, απογευματινές ώρες 16.00΄-18.00΄).
Δείτε επίσης
- Διακοπή ρεύματος στον Δ Γόρτυνας σήμερα Κυριακή 18/5
- Δήμος Γόρτυνας: Δομή ημερήσιας φροντίδας με κοινωνικό αποτύπωμα – Σε λειτουργία το ΚΗΦΗ στον Πανασό
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος στον Δ. Γόρτυνας αύριο Σάββατο 17 Μαΐου
- Αντιπυρική άσκηση εκκένωσης στον οικισμό Ματάλων – Ενεργοποίηση του σχεδίου «ΙΟΛΑΟΣ»
- Κρήτη: Πότε «πέφτουν» οι θυελλώδεις άνεμοι- σχεδόν 1000 μικρογραμμάρια σκόνης ανά κυβικό μέτρο αέρα
Σχετικά άρθρα
- Σχολεία: Νωρίτερα η επιστροφή στα θρανία τον Σεπτέμβριο
- Στις 15 Μαΐου ξεκινούν οι εγγραφές στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία για την επόμενη σχολική χρονιά
- Αντισηπτικά στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Γόρτυνας
- Σχολεία: Πώς θα γίνεται η διαχείριση ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού
- Άνοιγμα σχολείων: Πόσα αντισηπτικά θα πάρουν οι σχολικές μονάδες της Μεσαρας