Σχολεία: Δεύτερες σκέψεις για την επανεκκίνηση-Οι εισηγήσεις και τα σενάρια

  29 January, 2021 ΑΡΘΡΑ
Σχολεία: Δεύτερες σκέψεις για την επανεκκίνηση-Οι εισηγήσεις και τα σενάρια

Εισήγηση για κλειστά Λύκεια, «γρίφος» τα Γυμνάσια

Τα ανησυχητικά δεδομένα που προκύπτουν από την αύξηση του ιικού φορτίου κυρίως στην Αττική, κάνουν τους ειδικούς να εισηγούνται σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, να μην ανοίξουν τα Λύκεια, (χωρίς να είναι ακόμη ξεκάθαρο τι θα γίνει με την Γ' Λυκείου, λόγω των πανελληνίων), ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τα Γυμνάσια.

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε το πρωί της Παρασκευής και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, μέσα από δηλώσεις του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. Ο καθηγητής χαρακτήρισε ως «γκρίζα ζώνη» τα Γυμνάσια, λέγοντας πως υπάρχει ακόμη ερωτηματικό γι' αυτά και είπε πως «επιδημιολογικά πιο επικίνδυνα είναι τα Λύκεια», επιβεβαιώνοντας έτσι πλήρως το ρεπορτάζ του ethnos.gr. Παράλληλα, ο καθηγητής σημείωσε πως όποια μέτρα παρθούν σήμερα για την Αττική και συνολικά για τις «κόκκινες» περιοχές, αρχικά θα διαρκέσουν για δύο εβδομάδες και θα επανεξεταστούν στη συνέχεια. 

«Κλειδί» τα όρια του «κόκκινου» συναγερμού

Το «κλειδί» στην υπόθεση είναι ότι η Αττική θα χαρακτηριστεί «κόκκινη» στο σύνολό της. Μέχρι σήμερα, όποια περιοχή χαρακτηριζόταν «κόκκινη», έμπαινε σε πολύ αυστηρό lockdown, με μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας και η αναστολή του λιανεμπορίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, στην προκειμένη περίπτωση επειδή δεν μιλάμε για περιοχή, αλλά για ολόκληρο νομό, πιθανότατα θα οδηγηθούμε στο σενάριο του click away για το λιανεμπόριο, ενώ είναι ερωτηματικό το τι θα γίνει με την απαγόρευση της κυκλοφορίας. 

 

  29 January, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα