Σχολεία: Δωρεάν τα rapid test για τους μαθητές σε δημόσιες δομές

  05 January, 2022 ΑΡΘΡΑ
Σχολεία: Δωρεάν τα rapid test για τους μαθητές σε δημόσιες δομές

«Τα σχολεία είναι τα πρώτα που ανοίγουν και τα τελευταία που κλείνουν», τόνισε η κα. Κεραμέως, εξηγώντας ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι μεταξύ άλλων παιδαγωγικοί, ψυχοσυναισθηματικοί, υγειονομικοί. Το άνοιγμα, πρόσθεσε, ότι επέβαλε και η διεθνής τάση.

«Εδώ ανοίξαμε τα σχολεία με τη Δέλτα και χωρίς εμβολιαστική κάλυψη και συζητάμε αν θα ανοίξουμε τον Ιανουάριο;» αναρωτήθηκε η υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά είναι πιο ασφαλή εντός πλαισίου επισημαίνοντας ότι όσο είναι ανοιχτά τα σχολεία γίνονται περισσότερα τεστ.

Όπως ανέφερε το 84% των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το περασμένο διάστημα (Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου) είχε ανιχνευτεί από τα self test, ποσοστό το οποίο μειώθηκε στο 40% όταν έκλεισαν τα σχολεία.

«Χάσαμε ένα μοναδικό εργαλείο να ανιχνεύσουμε τυχόν κρούσματα και κυρίως ασυμπτωματικούς φορείς» τόνισε η κα Κεραμέως.

Σημείωσε δε ότι σε ένα τρίμηνο δόθηκαν περισσότερα από 32 εκατομμύρια self test στα σχολεία.

Η κα Κεραμέως χαρακτήρισε «συνειδητή» την απόφαση της κυβέρνησης, κοστίζει πολύ αλλά επενδύει πολύ στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Κεραμέως: Τι είπε για την αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων και την εξεταστική στα Πανεπιστήμια

Για την αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων η κα Κεραμέως είπε: «Βάζουμε επιπλέον φίλτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή. Πάμε βήμα-βήμα γιατί η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία»

Απευθυνόμενη στους γονείς που έχουν αποφασίσει να μην στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στο σχολείο, διερωτήθηκε: «Εάν υπάρξει ένα κρούσμα στον περίγυρο, θα κάνουν πέντε τεστ;»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την τηλεκπαίδευση, είπε ότι η πλατφόρμα λειτουργεί ακόμη και για περιπτώσεις καταστροφών, όπως ήταν ο σεισμός στην Κρήτη.

Για τα πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Εξεταστική θα γίνει κανονικά.

 

  05 January, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα