Σχολεία-Κεραμέως: Μη ρεαλιστικός ο διπλασιασμός των αιθουσών

  02 September, 2020 ΑΡΘΡΑ
Σχολεία-Κεραμέως: Μη ρεαλιστικός ο διπλασιασμός των αιθουσών

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία και απάντησε σε όλα τα φλέγοντα ερωτήματα των ημερών, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων που θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως για τη χρήση της μάσκας, τι θα γίνει με τις αίθουσες, πώς θα λειτουργήσει η τάξη και οι μαθητές μέσα σε αυτήν αλλά και ποια τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας που πρόκειται να ληφθούν στα σχολεία. 

Όσον αφορά στο ζήτημα των αιθουσών και στο γιατί δεν «έσπασαν» τα τμήματα ώστε να περιλαμβάνουν λιγότερους μαθητές ανά τάξη, η υπουργός τόνισε πως δεν ήταν αυτή η εισήγηση της επιτροπής και πως «δεν είναι ρεαλιστικό να διπλασιάσουμε τις αίθουσες διδασκαλίας».

Παράλληλα, η κυρία Κεραμέως σημείωσε: «Η ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής είναι να γυρίσουν τα παιδιά μας σε μία κανονικότητα. Τι θα πει κανονικότητα; Θα πει να γυρίσουν στο σχολείο, στο σχολείο όπως το ξέρουν, με όλους τους συμμαθητές τους και τους εκπαιδευτικούς τους. Αυτή είναι η εισήγηση της επιτροπής, όμως με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Πρέπει να δούμε τι γίνεται και διεθνώς. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τα σχολεία ανοίγουν κανονικά. Ανοίγουν με αυξημένα προστασίας, με όλα τα παιδιά, γιατί αυτή είναι η νέα κανονικότητα. Τα παιδιά είναι η ασφαλέστερη πληθυσμιακή ομάδα που έχουμε». 

Επιπλέον, η υπουργός δήλωσε ότι η μη επιστροφή στο σχολείο μπορεί να έχει χειρότερες συνέπειες στα παιδιά, ότι η εκπαίδευση στη μάσκα θα είναι μέρος της καθημερινότητας των παιδιών και ότι σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα σε μαθητή, θα κλείσει το τμήμα. Τέλος, διευκρίνισε πως τα μέτρα θα αξιολογούνται καθημερινά. 

 

  02 September, 2020 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα