Σε διαρκή εκπαίδευση και ετοιμότητα για προσφορά στο συνάνθρωπο! (φωτογραφίες)

mesaralive.gr  21 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σε διαρκή εκπαίδευση και ετοιμότητα για προσφορά στο συνάνθρωπο! (φωτογραφίες)

Φωτο: mesaralive.gr

Ένα πλούσιο σε εκπαίδευση τριήμερο ήταν το περασμένο καθώς την περασμένη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 17,18, και 19 Μαρτίου ήταν αφιερωμένο στην συνεχή επανεκπαίδευση των Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών.

Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση

Συγκεκριμένα την Παρασκευή το βράδυ στο κτίριο του ΕΕΣ Μοιρών πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επανεκπαίδευση των Σαμαρειτών στα νέα πρωτόκολλα της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης ή ΚΑΑ όπως συνηθίζεται να λέγεται για συντομία, σε ενήλικα, παιδί και βρέφος με τη χρήση Αυτόματου απινιδωτή αλλά και χωρίς. Την επανεκπαίδευση παρακολούθησαν επιτυχώς 50 Σαμαρείτες.

Εκπαίδευση Ετοιμότητας

Ενώ όλοι οι Σαμαρείτες προετοιμάζονταν για προγραμματισμένη εκπαίδευση την Κυριακή το πρωί, οι εκπαιδευτές και η Διοίκηση του ΕΕΣ Μοιρών, άρπαξαν την ευκαιρία να καλέσουν τους Εθελοντές Σαμαρείτες το Σάββατο το απόγευμα στις 7:30 σε εκπαίδευση ετοιμότητας καλώντας τους να είναι άμεσα στο τμήμα με πλήρη στολή και ατομικό εξοπλισμό για εκπαίδευση ετοιμότητας.

Άμεσα έσπευσαν πάνω από 25 Εθελοντές Σαμαρείτες όπου και κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας «Εκπαίδευση επί χάρτου» σε συγκεκριμένο χρόνο, συγκεκριμένο σενάριο που τους δόθηκε. Το σενάριο αφορούσε πληροφορία από το Λιμενικό για ακυβέρνητο σκάφος με μετανάστες στα παράλια των Καλών Λιμένων, και μέσα από άλλες πληροφορίες που δίνονταν στις δυο ομάδες Σαμαρειτών μέσω ασυρμάτου καλέστηκαν να διαχειριστούν τα δεδομένα για την επιτυχή οργάνωση και διαχείριση της αποστολή τις πρώτες ώρες του σεναρίου.

Η  εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, οι δύο ομάδες παρουσίασαν την αποστολή και τέλος έγινε αξιολόγηση και απολογισμός. 

Εκπαίδευση στον Αφραθιά

Τέλος την Κυριακή παρακολούθησαν περί τους 45 Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες του ΕΕΣ Μοιρών, προγραμματισμένη εκπαίδευση στο δασάκι του Αφραθιά στο Τυμπάκι. Η εκπαίδευση ξεκίνησε στις 8 το πρωί και κράτησε έως τις 4 το απόγευμα.

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και επανάληψη σε δεξιότητες οι οποίες αφορούσαν σε διαχείριση και μεταφορά πολυτραυματία και στην αφαίρεση κράνους και τη μεταφορά τους.

Οι Εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και κυκλικά μπήκαν στη διαδικασία να διαχειριστούν τρία σενάρια σε πραγματικές συνθήκες. Το ένα αφορούσε τροχαίο με πολυτραυματία και θύμα με ανακοπή. Στο δεύτερο σενάριο το θύμα ήταν δικυκλιστής ο οποίος είχε εκσφενδονιστεί σε ρυάκι. Τέλος το τρίτο σενάριο αφορούσε σε αυτοσχέδια φορεία και νάρθηκες όπου οι Σαμαρείτες έπρεπε να διαχειριστούν θύμα με κατάγματα από πτώση και να δημιουργήσουν μόνο με υλικά που υπήρχαν στη φύση και από τον ατομικό τους εξοπλισμό φορείο και να πραγματοποιήσουν ακινητοποίηση για την ασφαλή μεταφορά του σε δύσβατη διαδρομή.

Μετά το επιτυχές πέρας των δεξιοτήτων ακολούθησε αξιολόγηση και απολογισμός.

 

mesaralive.gr  21 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα