Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη μετά το σεισμό

  27 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη μετά το σεισμό

Εξαιτίας του ισχυρού σεισμού, σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

Ζημιές στην Κρήτη -Κλείνουν σχολεία
Ζημιές προκάλεσε ο σεισμός στην Κρήτη, όπως τόνισε ο δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος αποφάσισε να προχωρήσει προληπτικά στο κλείσιμο σχολείων. Μιλώντας στον Real FM, δήλωσε πως υπάρχουν ζημιές στο Λύκειο Κισσάμου, ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές και σε κάποια ερειπωμένα σπίτια. Έβγαλα απόφαση να κλείσουν τα σχολεία σήμερα. Δεν υπάρχουν τραυματίες. Για πρόληψη έκλεισαν τα σχολεία», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Περιφερειάρχης Κρήτης για τον σεισμό: Ταρακουνηθήκαμε -Χρειάζεται ψυχραιμία
Για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Χανίων, μίλησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

«Δεν υπάρχει καταγεγραμμένη κάποια ζημιά από τον σεισμό μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης» ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ 1.

«Έχω μιλήσει με όλους τους αντιπεριφερειάρχες και έως τώρα δεν έχουμε ευτυχώς κάποια ζημιά», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κρήτη, «ο σεισμός ήταν πολύ μεγάλος, ταρακουνήθηκε όλη η Κρήτη».

«Υπάρχει μια ανησυχία στον κόσμο, αλλά πρέπει να έχουμε ψυχραιμία. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θεωρώ ότι η μετασεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί ομαλά», συμπλήρωσε.
 

 

  27 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα