Σε ετοιμότητα λόγω «Ηφαιστίωνα»: Προβλήματα από την κακοκαιρία

voucherergasia.gr  06 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σε ετοιμότητα λόγω «Ηφαιστίωνα»: Προβλήματα από την κακοκαιρία

Η επέλαση του «Ηφαιστίωνα» συνεχίζεται στην Κρήτη με τα προβλήματα να είναι αρκετά, αλλά και αντιμετωπίσιμα.

«Είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση ως αυτή την ώρα», επισήμανε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης. Όπως έχει γράψει το voucherergasia.gr σε ισχύ βρίσκεται απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Κρήτης, καθώς οι άνεμοι στο Αιγαίο φτάνουν τα 11 μποφόρ.

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» προκάλεσε κατολισθήσεις Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Κομμάτια βράχων αποκολλήθηκαν και έπεσαν σε τμήμα δρόμου στην Εθνική οδό μεταξύ Ταυρωνίτη και Κολυμβαρίου, προς τα Χανιά. Παράλληλα, δήλωσε ότι με μικρούς βράχους, στην Εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου στο ύψος των Νωπηγείων.

Στην Κίσσαμο Χανίων η βροχή πλημμύρισε το σπίτι ενός ζευγαριού ηλικιωμένων και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να τους βγάλουν έξω.

Τα ξημερώματα, στο Σταλό, δύο γυναίκες εγκλωβίστηκαν μέσα στο ΙΧ στο οποίο επέβαιναν, εξαιτίας της υψηλής στάθμης των υδάτων, στην προσπάθεια τους να περάσουν ανισόπεδη διάβαση.

Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστικής που κατάφερε να τις απεγκλωβίσει και να τις μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου από την άλλη, δεν σημειώνεται χιονόπτωση αυτήν την ώρα, ωστόσο ένα πυκνό στρώμα ομίχλης έχει καλύψει τη βορεινή είσοδο του Οροπεδίου από την πλευρά Σελί Αμπέλου.

Επίσης άρχισε πυκνή χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων.

 

voucherergasia.gr  06 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα