Σε ετοιμότητα οι Δήμοι της Κρήτης!

  13 March, 2020 ΑΡΘΡΑ
Σε ετοιμότητα οι Δήμοι της Κρήτης!

Συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης με τη διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με την αντιμετώπιση του ιού να βρίσκεται στο επίκεντρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή συνάντηση μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης με τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης όπου συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για την προετοιμασία, εξέλιξη αλλά και αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Μπορμπουδάκη ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΠΕΔ για την προετοιμασία αλλά και το σχεδιασμό των κρατικών δομών Υγείας του νησιού μας στην αντιμετώπιση του ζητήματος,  ενώ αναγνώρισε τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της, και ιδιαίτερα στο κρίσιμο κομμάτι της ενημέρωσης των πολιτών.

‘’ Οι Δήμοι λαμβάνουν όλα τα μέτρα’’

Οι κύριοι Γ. Κουράκης, Γ. Μαρινάκης και Μ. Μποκέας τόνισαν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς ενώ σημείωσαν ότι ήδη οι Δήμοι του νησιού μας τηρούν όλες τις διαδικασίες- οδηγίες που συστήνονται από τους κρατικούς φορείς  και παράλληλα λαμβάνουν προληπτικά  και άλλα μέτρα με στόχο τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού.

Στόχος είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά παράλληλα και η συνέχιση της λειτουργίας των ΟΤΑ, με βάση τον κρίσιμο ρόλο που επιτελούν.

Η  ΠΕΔ Κρήτης, με βάση και τα όσα συζητήθηκαν σήμερα με τη Διοίκηση της  7ης ΥΠΕ, προτρέπει τους πολίτες να αποφεύγουν την αυτοπρόσωπή τους παρουσία στις υπηρεσίες των Δήμων, παρά μόνο για τις απολύτως απαραίτητες εργασίες και υποθέσεις, ενώ παράλληλα παροτρύνει τους δημότες να κάνουν χρήση ηλεκτρονικών ή τηλεφωνικών μέσων για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

 

  13 March, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα