Σε  κρίσιμη κατάσταση το παιδί που βρέθηκε σε βαρέλι-Περιμένουν νέο θαύμα

  18 March, 2021 ΑΡΘΡΑ
Σε  κρίσιμη κατάσταση το παιδί που βρέθηκε σε βαρέλι-Περιμένουν νέο θαύμα

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο Κρήτης το 2χρονο παιδί που το απόγευμα της Τετάρτης εντοπίστηκε μέσα σε βαρέλι με νερό, στο χωριό Λιγόρτυνος του δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, είπε ότι το αγόρι από τη στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο, επιχειρήθηκε από το σύνολο του ιατρικού προσωπικού να σταθεροποιηθεί, ενώ η προσπάθεια να παραμείνει στη ζωή, συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα.

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: Πήγε νεκροφόρα να το πάρει κι απέκτησε σφυγμό - Συγκλονίζει το θαύμα με το 2χρονο

Το παιδί μεταφέρθηκε, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, χωρίς τις αισθήσεις του στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου έπειτα από δυόμισι ώρες προσπαθειών, κατέγραψε καρδιακό παλμό. Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ, όπου διανύει κρίσιμες ώρες.

Ως ένα μικρό «θαύμα», χάρη στην επιμονή των γιατρών του Κέντρου Υγείας και των διασωστών του ΕΚΑΒ, χαρακτήρισε την εξέλιξη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Πήγε νεκροφόρα να το πάρει κι απέκτησε σφυγμό 

Το παιδάκι 2 ετών δίνει μάχη για να ξανακρατηθεί στη ζωή στο ΠΑΓΝΗ με την περίπτωσή του να συγκλονίζει το πανελλήνιο. Μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό από τους γονείς του στο κέντρο Υγείας Χάρακα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκεί, για τρεις ολόκληρες ώρες έδιναν μάχη οι γιατροί για να γυρίσουν το παιδί στη ζωή κάνοντας ανάνηψη κι έχοντας χάσει κάθε ελπίδα.

Τότε, σύμφωνα με την συγκλονιστική μαρτυρία της γιατρού που επανέφερε το παιδί στη ζωή, συντελέστηκε ένα θαύμα. Στη μάχη είχαν ριχτεί νωρίτερα μία γενική γιατρός, ένας παιδίατρος, ο οδηγός του ασθενοφόρου και η νοσηλεύτρια του κέντρου Υγείας Χάρακα. Παρά τις αδιάλειπτες προσπάθειες για ανάνηψη, το παιδάκι δεν επανερχόταν. Τότε, οι γιατροί το πήραν απόφαση. Κλήθηκε η Αστυνομία, κλήθηκε ιατροδικαστής, ενώ πήγε ακόμα και η νεκροφόρα να παραλάβει το παιδί.

Οπως επιτάσσει το πρωτόκολλο, οι γιατροί έκαναν ένα τελευταίο καρδιογράφημα για να δώσουν την ισοηλεκτρική γραμμή κι εκείνη τη στιγμή ως εκ θαύματος το παιδί απέκτησε σφυγμό... Κανείς δεν πίστευε στα μάτια του αυτό που έβλεπε... Το παιδί άρχισε να επανέρχεται, όλοι ξανάπεσαν από πάνω του και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία... Σύμφωνα με τη γιατρό, το παιδί που μπήκε σε μόνιτορ και υποβοηθούμενη αναπνοή, και καθοδόν μάλιστα, απέκτησε και δικές του αναπνοές... Συγκλονιστικές ήταν και οι εικόνες έξω από το κέντρο Υγείας, όπου είχε μαζευτεί όλο το χωριό, περίμεναν τα δυσάρεστα μαντάτα και βίωσαν τελικά το θαύμα.

 

  18 March, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα