Σε ρόλο… Ευρωβουλευτών,  μαθητές του ΓΕΛ Τυμπακίου

mesaralive.gr  03 May, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σε ρόλο… Ευρωβουλευτών,  μαθητές του ΓΕΛ Τυμπακίου

Το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων- I.R.T.E.A. σε συνεργασία με τον Όμιλο Students4Europe του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Κρήτης – Ρέθυμνο και με την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου διοργανώνουν Προσομοίωση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου EUropa.S. T.E.EN.S. 2018 το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στην Περιφέρεια Κρήτης, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Η δράση είναι εγκεκριμένη από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνου, του Europe Direct Crete και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.
Στην Προσομοίωση, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Ευρωβουλευτή, θα λάβουν μέρος πενήντα (50) μαθητές από τα σχολεία: Πειραματικό Λύκειο, 4ο ΓΕΛ Ρεθύμνου, ΓΕΛ Βάμου, ΓΕΛ Σούδας, 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, ΓΕΛ Τυμπακίου, 1ο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας. Η θεματική που έχει επιλεγεί για το EUropa.S. T.E.EN.S. Κρήτης 2018 είναι «Η Άνοδος του Ευρωσκεπτικισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Οι κεντρικές θεματικές στις οποίες θα στοχεύσει η συζήτηση είναι:

  • διαμόρφωση της ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη
  • οι προκλήσεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • η ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η διαμόρφωση της ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη προϋποθέτει τη γνώση της λειτουργίας των οργάνων της ΕΕ, την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών στις δραστηριότητές της και την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι αποφάσεις διαμορφώνουν με συγκεκριμένο τρόπο την καθημερινή ζωή τους. Γι’ αυτό και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, ιδιαίτερα μέσα στο πλαίσιο των πολλαπλών μορφών Ευρωσκεπτικισμού.

 

Πηγή: haniotika-nea.gr

 

mesaralive.gr  03 May, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα