Σε ρυθμούς καρναβαλιού σήμερα η Κρήτη

  10 March, 2019 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Σε ρυθμούς καρναβαλιού σήμερα η Κρήτη

Ξεχωρίζει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του Ρεθύμνου-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Μεσαρά

Όλα είναι έτοιμα για το μεγαλύτερο καρναβάλι της Κρήτης καθώς σε λίγες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση στο… Ρέθυμνο.

Η πρώτη… γεύση δόθηκε χθες κατά την διάρκεια της παιδικής παρέλασης το απόγευμα αλλά και της εντυπωσιακής νυχτερινής παρέλασης των αρμάτων όπου έλαβαν μέρος εκατοντάδες μασκαράδες.

Οι εκδηλώσεις της αποκριάς κορυφώνονται σήμερα οπότε οι 38 ομάδες και τα 29 άρματα αναμένεται να ξεσηκώσουν τους… πάντες κατά την Μεγάλη Παρέλαση.

Η αρχή θα γίνει στη 1 το μεσημέρι που τα πληρώματα θα συγκεντρωθούν στον κόμβο Θεοτοκοπούλου ενώ μία ώρα αργότερα ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης θα κηρύξει την έναρξη της Μεγάλης Παρέλασης.

Κεντρικοί παρουσιαστές είναι οι Νίκος Αναδιώτης και Ιωάννα Μαλέσκου ενώ στα desk θα βρίσκονται οι dj Ηρώ Φρυγανάκη και Κώστας Ρακιτζής.

Στις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο πάρτι στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Σοχώρα) με dj το Νίκο Γωνιώτη.

Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στην παραλΊΑ Ελ. Βενιζέλου στις 6.30 το βράδυ με την καύση του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου υπό τον ήχο των κρουστών των BATALA.

 

Στο ίδιο κλίμα και η Μεσαρά!

Με το καθιερωμένο καρναβάλι που αποτελεί θεσμό για την ευρύτερη περιοχή και μαγνητίζει κάθε χρόνο τα βλέμματατων θεατών ανοίγει η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων στη Μεσαρά!

Το 9ο καρναβάλι Δήμου Φαιστου στο Τυμπάκι είναι γεγονός και φέρει για μια ακόμα φορά τη σφραγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής!

Η παρέλαση είναι προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι και θα την παρουσιάσει η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός Ύβα Κουμαντάκη.

Τη σκυτάλη θα πάρει η Πόμπια στις 4 το απόγευμα για 41ο καρναβάλι της περιοχής υπο την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας και τη στήριξη του Δήμου Φαιστού.

Το πρόγραμμα του Πομπιανού Καρναβαλιού έχει ως εξής:

16.00 Έναρξη μουσικής

17.00 Παρέλαση Καρναβαλιού

18.30 Παραδοσιακό γαϊτανάκι

19.00 Λήξη Καρναβαλιού

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  10 March, 2019 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα