Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο 4χρονος που έπεσε από μπαλκόνι

Χανιωτικα Νεα  02 October, 2018 ΑΡΘΡΑ
Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο 4χρονος που έπεσε από μπαλκόνι

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα Παίδων του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, ο 4χρονος που την περασμένη Παρασκευή έπεσε από το δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στα Χανιά.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιάννη Φανουργιάκη το παιδί βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση και παρόλο που η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σοβαρή, το ενθαρρυντικό είναι πως παραμένει σταθερή δίχως να παρουσιάζει – μέχρι στιγμής- κάποια επιπλοκή.
«Η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί. Είναι σταθερό το παιδί. Κι αυτό είναι ενθαρρυντικό για την μετέπειτα πορεία του» ανέφερε στα “Χ.Ν” ο κ. Φανουργιάκης επισημαίνοντας ότι ο 4χρονος παρακολουθείται από διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες και εκτιμώντας ότι περιστατικό θα εξελιχθεί θετικά.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΑΓΝΗ, θα συνεχιστεί η σταθεροποίηση της κατάστασης του παιδιού και το επόμενο βήμα, εάν όλα πάνε καλά, θα είναι η αφύπνιση του.
« Έχουμε περάσει πλέον τα δύο πρώτα κρίσιμα εικοσιτετράωρα και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κάποια επιπλοκή στα τραύματα τα οποία το παιδί φέρει. Οπότε προϊόντος του χρόνου, πιστεύουμε ότι το παιδί θα σταθεροποιηθεί περισσότερο και οι γιατροί θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι να το αφυπνίσουν. Και ακολούθως, τα όποια τραύματα τα οποία έχει είτε θα αντιμετωπιστούν χειρουργικά είτε θα επουλωθούν με την πρόοδο του χρόνου» σημείωσε ο κ. Φανουργιάκης.
Υπενθυμίζεται πως το παιδί είχε μεταφερθεί την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Χανίων σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από πτώση από τον μπαλκόνι του σπιτιού του, στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας. Η μητέρα υποστήριξε πως βρισκόταν στο σπίτι αλλά έφυγε για λίγο εκτός αυτού για κάποια δουλειά, αφήνοντας το μόνο στο σπίτι. Από το σπίτι απουσίαζε και ο πατέρας ο οποίος βρισκόταν στην εργασία του.

 

Χανιωτικα Νεα  02 October, 2018 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα