Σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ ο Δήμος Φαιστού-Συνεχίζονται τα τέστ

  09 August, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ ο Δήμος Φαιστού-Συνεχίζονται τα τέστ

Αγώνας δρόμου πραγματοποιείται από τη Δημοτική Αρχή της Μεσαράς στην οποία και εμφανίστηκε κρούσμα δημοτικού παράγοντα, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά και ο περιορισμός εξάπλωσης.

Ήδη από χθες το απόγευμα έως και σήμερα, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τον οργανωμένο συντονισμό από τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ που παρακολουθεί στενά το ζήτημα, έχουν υποβληθεί σε προληπτικά τεστ περισσότερα από είκοσι άτομα, μεταξύ των οποίων και διοικητικά στελέχη, ώστε να είναι σίγουρο πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες.

Η Δημοτική Αρχή αναμένει σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο και τον ΕΟΔΥ προκειμένου να οργανωθούν οι επόμενες κινήσεις.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή έχει κάνει σαφές σύμφωνα με πληροφορίες πως στόχος της είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα η προστασία της Δημόσιας Υγείας κι εν συνέχεια η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Με αυτό το γνώμονα το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή επεξεργάζονται την επόμενη ημέρα, η οποία θα εξαρτηθεί ένα πολλοίς και από τα αποτελέσματα των τεστς.

Με δεδομένο πάντως πως τα αποτελέσματα από τα επόμενα τεστ μετά το πρώτο θετικό, είναι προς το παρόν αρνητικά, αλλά και με βάση το ότι η κλινική εικόνα όλων όσοι έχουν κάνει τεστ είναι άριστη, ο ΕΟΔΥ εκτιμά πως δεν συντρέχει κάποιος ουσιαστικός λόγος ανησυχίας, αλλά επισημαίνει πως κλειδί στην μη εξάπλωση είναι η απαρέγκλιτη τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφαλείας, καθώς και ο περιορισμός των κοινωνικών συναναστροφών.

 

  09 August, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα