Σε τροχια διάλυσης ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέες αποχωρήσεις

  22 November, 2023 ΑΡΘΡΑ
Σε τροχια διάλυσης ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέες αποχωρήσεις

Πριν λίγο με κοινή δήλωσή τους, 90 μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος ανακοίνωσαν ότι φεύγουν από το κόμμα. Μεταξύ των αποχωρούντων ο υπεύθυνος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου, καθώς και οι πρώην βουλευτές Αννέτα Καββαδία και Τασία Χριστοδουλοπούλου, που ανήκουν στην Ομπρέλα.

Στο κείμενο που μοίρασαν στα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι με την αποχώρησή τους «παύει ουσιαστικά να υπάρχει ο εμβληματικός Τομέας Δικαιωμάτων που τα τελευταία 12 χρόνια είχε σημαντική παρουσία στον χώρο των δικαιωμάτων και της Αριστεράς με εκατοντάδες δράσεις, καμπάνιες αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις».

Προεξοφλούν ακόμη πως «την σημερινή δήλωση αποχώρησης αναμένεται να ακολουθήσει κύμα νέων αποχωρήσεων από όλη την χώρα, ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ+κοινότητας, Αναπήρων, κρατουμένων, καθώς και σε πλήθος πρωτοβουλίες του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος».

Σταθάκης: Θέμα ωρών η δημιουργία ανεξάρτητης ΚΟ από τους αποχωρήσαντες
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του (Παραπολιτικά 90,1) αποκάλυψε ότι «είναι θέμα ωρών η δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδα από τους αποχωρήσαντες βουλευτές.

«Εκτιμώ ότι αυτή θα επιτευχθεί και ότι έχει βρεθεί ο αριθμός των 10 βουλευτών. Ο χώρος που θέλουμε να φτιάξουμε πρέπει να έχει μια πολιτική ταυτότητα πιο διευρυμένη και να έχει μέσα μεγάλη δόση οικολογίας. Φυσικά θέλουμε και τον κ. Κόκκαλη μαζί μας», τόνισε.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση αποχώρησης μελών του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

«Μία μεγάλη διαδρομή έφτασε στο τέλος της. Ωστόσο το ταξίδι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ελευθερίας ποτέ δεν σταματά. Κάθε τέλος σηματοδοτεί και μια νέα αρχή. Αυτός είναι ο απερίσπαστος αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, με μάχες πολλές φορές άνισες, που όμως φανερώνει τους δύο διαφορετικούς κόσμους, αυτόν στον οποίο βρισκόμαστε και αυτόν τον οποίο θέλουμε να φτιάξουμε.

Όσες, όσοι και όσα υπογράφουμε αυτό το κείμενο, μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Το κόμμα αυτό δεν είναι πλέον το κοινό μας σπίτι, δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας ενταγμένο σε έναν σχηματισμό που κάθε μέρα μετατοπίζεται όλο και πιο δεξιά, όλο και πιο συντηρητικά και απομακρύνεται από το όραμα του κόσμου που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Αποχωρούμε με αξιοπρέπεια για να περιφρουρήσουμε την ιστορία μας και με μοναδική ατζέντα να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο. Αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γιατί δεν θέλουμε να αποχωρήσουμε από τους αγώνες, από τα κοινωνικά κινήματα και την υποχρέωση μας να βρισκόμαστε μαζί με τον "αθέατο κόσμο", αυτόν τον κόσμο που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αυτές που εμφανίζονται σαν τη μοναδική αλήθεια, τον περιθωριοποιούν, τον κακοποιούν και τον εξαθλιώνουν καθημερινά.

Μαζί μας παίρνουμε ως παρακαταθήκη κόπους και προσπάθειες που αφιερώσαμε στην υπόθεση των δικαιωμάτων και της Αριστεράς και τα χιλιάδες πολιτικά και πραγματικά χιλιόμετρα που διανύσαμε. Μια διαδρομή που πολλές φορές ήταν κόντρα στο ρεύμα και την εκάστοτε κυρίαρχη αντίληψη και κυρίως απέναντι σε όσους, όσες και όσα αναζητούσαν «ενδιάμεσες» ή «ουδέτερες» λύσεις και επιχειρούσαν να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου.

Ακόμη, παίρνουμε μαζί μας τις μεγάλες και ιστορικές στιγμές, αλλά και τις μικρές, τις άβολες. Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με οργανώσεις του πεδίου και της άλλης Αριστεράς, ο Τομέας Δικαιωμάτων προέταξε τη λειτουργία του ως δέκτη των διεκδικήσεων «από τα κάτω» επιδιώκοντας διαρκώς να γειώνεται με τις ιδέες και τα προτάγματα των κινημάτων, διατηρώντας παράλληλα διαύλους επικοινωνίας με τις ευρύτερες δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς.

Παίρνουμε μαζί μας τις νίκες και τις ήττες, όσα μας πίκραναν και όσα μας έκαναν να νιώσουμε υπερηφάνεια. Όμως, πάνω απ' όλα, παίρνουμε μαζί μας τις μνήμες μας, με την υπόσχεση να τις κρατήσουμε ζωντανές.

Μνήμες που ξεκινούν από την υποδοχή των προσφυγισσών και προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά και τη διαρκή αλληλεγγύη στον κόσμο της προσφυγιάς και φτάνουν μέχρι τις μεγαλειώδεις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στη βαρβαρότητα της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α..

Κρατάμε όλες τις στιγμές που βρεθήκαμε αντιμέτωπες/οι με βαθιά εμπεδωμένες κοινωνικές αντιλήψεις και έμφυλα στερεότυπα που παράγουν γυναικοκτονίες.

Παίρνουμε μαζί μας τις μνήμες που φωνάζουν «ΔΗΚΕΟΣΙΝΗ» ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία, τις μνήμες που γκρεμίζουν τείχη, φράχτες και φυλακές κι αυτές που βάζουν λουκέτο σε ιδρύματα - κολαστήρια ανάπηρων ανθρώπων.

Μνήμες γεμάτες γκλίτερ από τις κινητοποιήσεις για τον Ζακ/Zackie και τις γιορτές υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Μνήμες γεμάτες ανθρωπιά, αλληλεγγύη, συνυπευθυνότητα και συντροφικότητα.

Η διαδρομή που τελειώνει με αυτό το κείμενο ήταν συναρπαστική, αλλά δεν ήταν ανώδυνη. Ίσως ο μεγαλύτερός της πόνος να είναι ακριβώς αυτή η στιγμή, που το παλιό τρεκλίζει και το νέο ακόμη δεν έχει έρθει. Ίσως πάλι όχι. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε όμως είναι ότι η Αριστερά στις αρχές της οποίας επιμένουμε, υπερασπίζεται πρωτίστως τον άνθρωπο, όλα τα έμβια όντα και το περιβάλλον τους. Στον κόσμο που βρισκόμαστε όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν προτεραιότητα στην πράξη, στον κόσμο που θέλουμε να φτιάξουμε αποτελούν απαράβατες αρχές. Και για αυτές τις απαράβατες αρχές θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Υπογραφές

Λάμπρου Πάνος-Υπεύθυνος Τομέα εκ μέρους ΠΓ
Κατριβάνου Βασιλική -Συντονίστρια
Εμμανουηλίδης Βασίλης- μέλος γραμματείας
Μανουσάκη Ελέγκω- μέλος γραμματείας
Παρασκευοπούλου Βασιλική -μέλος γραμματείας
Πούλου Ματίνα -μέλος γραμματείας
Ρέλλας Αντώνης -μέλος γραμματείας
Σαρρής Μανώλης -μέλος γραμματείας
Σκούντζου Μάγδα -μέλος γραμματείας
Τσιγώνιας Νίκος -μέλος γραμματείας
Αθανασίου Αθηνά
Αλεξάνδρου 'Ανδρυ
Ανδρεόπουλος Φώτης
Αρναούτογλου Νικόλαος
Βαφειάδης Σωτήρης
Βουτυράκος Παναγιώτης
Γαλανάκη 'Αννα
Γαλιατσάτου Λίλη
Γερούκη Έλενα
Γιαννακάκη Μαρία
Γιαννισοπούλου Μαρία
Γιαννουσάς Βαγγέλης
Γκόγκογλου 'Αγγελος
Γκούφα Λιλή
Γκρίζου Μαρία
Δημητρακοπούλου Πέγκυ
Δυναμίδη Σιμέλα
Εικοσιπεντάρχου Κωνσταντίνα
Ζιάγγα Μαρία
Ζορμπά Ελένη
Θεοδωρίδου Αναστασία
Καββαδία Αννέτα
Κακλαμάνης Νίκος
Καμτσίδου Ιφιγένεια
Καπάτου Χρύσα
Καραγιάννης Μιχάλης
Καρέλης Βαγγέλης
Καστρινάκης Μιχάλης
Κνήτου Κατερίνα
Κομητόπουλος Τάσος
Κουγέα Λένα
Κούκουρα 'Αλπη
Κουνενάκη Ειρήνη
Κουτσογιαννάκη Κατερίνα
Κοφιάνη Ευγενία
Κρεμμύδας Ανδρέας
Κριωνάς Σωτήρης
Κυριακάκου Γεωργία
Λάμπρου Ιωάννα
Λεωνίδη Εύα
Λιάπη Μαρία
Μακρυγιάννης Κώστας
Μανιτσιούδη Ευαγγελία
Μαντζουράνη 'Αννα Μαρία Ελευθερία
Μαρίνου Μαρία
Μελά Βάνα
Μεταξά Δέσποινα
Μουρτασάγας Νίκος
Μπαζούκη Κλεοπάτρα
Μπακοπούλου Έφη
Μπαμπάση Αφροδίτη
Μπουφίδης Σταύρος
Μωρίκης Νίκος
Ναυπλιώτης Νικόλας
Νικολόπουλος Κώστας
Οικονόμου Ειρήνη
Οικονόμου Λίτσα
Παναγούλη Μαρία
Παπαδοπούλου Δέσποινα
Παπαδοπούλου Φωτεινή
Παπαμιχαήλ Βαγγέλης
Ράντος Θεόδωρος
Ρεπούση Κορίνα
Ρούνιου Κατερίνα
Σδράλη Ελένη
Σπηλιωτοπούλου Μαρία
Σταμπουλή Αφροδίτη
Συλλιγαρδάκη Σπυριδούλα
Σωφρονά Κωνσταντίνα
Τζανίνη Κατερίνα
Τουτουτζή Βούλα
Τσαβίδης Κώστας
Χατζαράτζε Μέγκι
Χορδάκη Μαρίνα
Χρηστάκης Γιώργος
Χριστοδουλοπούλου Τασία
Χριστούλη Έλενα
Ψαθάς Κώστας
Ψαλιδάκος Πούλος
Ψωμαδάκη Μαρία
Αποχώρησαν 21 μέλη της ΝΕ Πειραιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη βρίσκεται σε τροχιά εκφυλισμού και διάλυσης
Επίσης σήμερα ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους 21 μέλη από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ. Στην δήλωσή τους απευθύνουν δριμύ «κατηγορώ» κατά του κ. Κασσελάκη κάνοντας λόγο για κλίμα τοξικότητας και ηγεμονικού αυταρχισμού, επικρίνοντας την στάση του για το «μαξιλάρι» των 37 δισ ευρώ και σημειώνουν: «Διαπιστώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σε τροχιά εκφυλισμού και διάλυσης, εμείς μέλη της Ο.Μ. Β’ Διαμερίσματος Πειραιά αποχωρούμε και ζητάμε τη διαγραφή μας από τα μητρώα του κόμματος καθώς και την αφαίρεση των διευθύνσεων μας από τις λίστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κόμματος ή/και του iSYRIZA».

Κατηγλάγουν μάλιστα χιουμοριστικά με τίτλο από τους... Χατζηφραγκέτα: «Σίγουρα θα επιθυμούσαμε να ήταν διαφορετικά, όμως -όπως λένε και οι Χατζηφραγκέτα- «…και το Κεφάλαιο του Μαρξ που πήρα στη γιορτή σου, εάν του είχες ρίξει μια ματιά, θα ήμουνα μαζί σου»».

Η ανακοίνωσή τους:

Προς:

1.      Μέλη Ο.Μ. Β’ Διαμερίσματος Πειραιά

2.      Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Η απόφαση είναι οριστική: παραμένουμε στη Ριζοσπαστική Αριστερά, αποχωρούμε από τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όχι αβασάνιστα.

Σε ένα πλαίσιο διαρκούς συντηρητικοποίησης και σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί ο αντιδραστικός λόγος και η ακροδεξιά κάνει πάρτι, η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταφεύγει σε έναν ακραίο λαϊκισμό και σε μια στοχοπροσήλωση για άνοδο στην κυβερνητική εξουσία.

Με πρακτικές προσφιλείς στον στενό κύκλο του προέδρου επιχειρείται η αποπολιτικοποίηση, αποϊδελογικοποίηση και αδρανοποίηση των οργάνων και των μελών. Έτσι, συντελείται η αποδόμηση της αριστερής, οικολογικής και ριζοσπαστικής ταυτότητας του κόμματος.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (11/12.11.2023) αντί να επικρατήσει η σύνεση, η ωριμότητα, η ψυχραιμία και να γεφυρωθεί το χάσμα,  ο πρόεδρος εν είδη τιμωρού ύψωσε τους τόνους, μίλησε για «πέμπτη φάλαγγα», «πολιτική του Pummarò» και για δημοψηφίσματα από τη βάση των φίλων και των μελών. Στάθηκε απέναντι απειλώντας και κηρύσσοντας στην ουσία το τέλος του δικού μας ΣΥΡΙΖΑ των αγώνων και των διεκδικήσεων για ειρήνη, υγεία, παιδεία, διαφάνεια, δικαιώματα, περιβάλλον και ευημερία.


Σ’ αυτό το κλίμα τοξικότητας και ηγεμονικού αυταρχισμού και ενώ πολλά στελέχη και μέλη -κατά μόνας ή ομαδικά- αποχωρούν βάζοντας τροχοπέδη στον διασυρμό της Αριστεράς, ο κ. Κασσελάκης τόλμησε το επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από το να απαξιωθεί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι κυβερνητικές κυρίως επιλογές του, όπως το «μαξιλάρι» των 37 δισ ευρώ. Επιλογές ευθύνης για τις οποίες αισθανόμαστε υπερήφανοι/ες που τις στηρίξαμε και τις υπηρετήσαμε. 

Διαπιστώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σε τροχιά εκφυλισμού και διάλυσης, εμείς μέλη της Ο.Μ. Β’ Διαμερίσματος Πειραιά αποχωρούμε και ζητάμε τη διαγραφή μας από τα μητρώα του κόμματος καθώς και την αφαίρεση των διευθύνσεων μας από τις λίστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κόμματος ή/και του iSYRIZA.

Σίγουρα θα επιθυμούσαμε να ήταν διαφορετικά, όμως -όπως λένε και οι Χατζηφραγκέτα- «…και το Κεφάλαιο του Μαρξ που πήρα στη γιορτή σου, εάν του είχες ρίξει μια ματιά, θα ήμουνα μαζί σου».

Υπογραφές:

Βράκας Γιάννης, συντονιστής της Ο.Μ
Βράκα Αργυρώ, μέλος του συντονιστικού
Κυβέλος Βαρθολομαίος, μέλος του συντονιστικού
Τζανίνης Σπύρος, μέλος του συντονιστικού πρώην μέλος της Ν.Ε Πειραιά
Ρούνιου Κατερίνα, πρώην μέλος της Ν.Ε Πειραιά
Αναστασάκος Παναγιώτης, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πειραιάς για όλους»
Αποστόλου-Δρίτσα Ευαγγελία, δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Πειραιάς για όλους»
Αρβανίτης Νικόλαος, μέλος
Αργαλιά Ντόρις, μέλος
Βαπορίδου Κατερίνα, μέλος
Γρίσπου Χριστίνα, μέλος
Ζησίμου Σταματίνα, μέλος
Κοτσώνη Μαρία, μέλος
Μιχαλόπουλος Χρήστος, μέλος
Παπαδημητριάδης Γιώργος, μέλος
Παρασκευοπούλου Καλλιόπη, μέλος
Πίγκος Νικόλαος, μέλος
Πούλου Σταματίνα, μέλος
Στέφενσον Χέλγκα, μέλος
Τζανίνης Μιχάλης, μέλος
Ψαρούλης Κυριάκος, μέλος
Αποχώρησαν 18 στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας
Στη δίνη των καταιγιστικών εξελίξεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύεται και η τοπική οργάνωση της Μαγνησίας, σύμφωνα με το gegonota.news.

Αποχώρησαν από το κόμμα 18 μέλη καθώς θεωρούν πως «η κουλτούρα του αρχηγισμού, του μεσσιανισμού και της αναζήτησης εσωτερικού εχθρού είναι ξένη στις αξίες της Αριστεράς. Η αυξανόμενη τοξικότητα στη δημόσια σφαίρα, με παράλληλη ρευστοποίηση της οργανωτικής λειτουργίας, ακυρώνει την πολιτική λειτουργία»,όπως αναφέρουν.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο δηλώνουν και τονίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησε να κάνει την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα, δέχτηκε ανελέητη επίθεση και βρέθηκε να αντιμετωπίζει σήμερα το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο μέσα στο κόμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κ. Κασσελάκης, ως επαγγελλόμενος μεσσίας, δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Καθημερινά αποδομεί βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και επιδίδεται με απίστευτη ταχύτητα σε μια βίαιη μετάλλαξη του. Προσέβαλε επανειλημμένα τις αξίες, την ιστορία και το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζει προσωπικές απόψεις που απηχούν και ταυτίζονται με το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, δίχως να βουλεύεται με τα όργανα του κόμματος. Έφτασε στο σημείο να καταργήσει ουσιαστικά την Κεντρική Επιτροπή. Ένα όργανο που του απαγορεύουν να ψηφίσει προτάσεις που κατατίθενται, που του απαγορεύουν να πάρει αποφάσεις, παύει να υφίσταται. Και αν δεν υπάρχει Κ.Ε. πώς μπορεί να υπάρχει δημοκρατικό κόμμα.

»Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό συναντηθήκαμε στο ΣΥΡΙΖΑ από διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές διαδρομές, στην κορυφαία στιγμή ενότητας και σύνθεσης της Ελληνικής Αριστεράς, στη μεταπολίτευση. Κάναμε όλοι και όλες μαζί πράξη την κουλτούρα της σύνθεσης, με σεβασμό στην έκφραση κάθε διαφορετικής άποψης της αριστεράς και των προοδευτικών ιδεών.

»Είμαστε περήφανοι για τη μάχη που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με την οικονομία χρεωκοπημένη και τις προσπάθειές μας υπονομευμένες από το πολιτικό σύστημα που χρεωκόπησε τη χώρα και το οικονομικό κατεστημένο, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, με ένα καθαρό διάδρομο και με την κοινωνία όρθια.

»Δυστυχώς, στην ίδια περίοδο, και κυρίως μετά τις εκλογές του 2019, δεν μεριμνήσαμε για την πολιτική λειτουργία του κόμματος – στο όνομα μιας θολής και όπως αποδείχθηκε αναποτελεσματικής διεύρυνσης. Κυρίως, όμως, δεν καταφέραμε να ενισχυθούν τα κοινωνικά κινήματα και τα συνδικάτα ως ισχυρός παράγοντας στη χώρα.

»Διαφωνήσαμε με τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, αλλά συμμετείχαμε στη διαδικασία, με σεβασμό στο αποτέλεσμα. Η διαδικασία και οι μετέπειτα εξελίξεις επιβεβαίωσαν τις επιφυλάξεις μας. Φέρουμε κι εμείς μέρος της ευθύνης, καθώς συναινέσαμε στη διεξαγωγή του συνεδρίου μετά την εκλογή προέδρου, παραβαίνοντας τις αρχές μας.

»Θεωρούμε ότι η κουλτούρα του αρχηγισμού, του μεσσιανισμού και της αναζήτησης εσωτερικού εχθρού είναι ξένη στις αξίες της Αριστεράς. Η αυξανόμενη τοξικότητα στη δημόσια σφαίρα, με παράλληλη ρευστοποίηση της οργανωτικής λειτουργίας, ακυρώνει την πολιτική λειτουργία.

»Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς στην απαξίωση της πολιτικής. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την συνθήκη πολιτικής ομηρείας ως εν δυνάμει “βαρίδια”, “υπονομευτές” και “αποστάτες”.

»Τιμούμε την ιστορία και τους συλλογικούς μας αγώνες. Θεωρούμε ότι η Αριστερά είναι αναγκαιότητα και η κυβερνησιμότητα την προϋποθέτει. Μόνο με συγκροτημένη αριστερή πρόταση μπορούμε να υπερασπίσουμε τα λαϊκά συμφέροντα, να διεκδικήσουμε την κυβέρνηση με αξιοπιστία και να χαράξουμε το δρόμο για ένα εναλλακτικό αναπτυξιακό μοντέλο προς όφελος του λαού.

»Θεωρούμε ότι η πολιτική αξιοπιστία και η προσωπική αξιοπρέπεια δεν μπορούν να υπηρετηθούν σε αυτές τις συνθήκες. Κατανοούμε ότι πολλοί και πολλές σύντροφοι και συντρόφισσες ελπίζουν ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Μακάρι να τους δικαιώσουν οι εξελίξεις. Εμείς δεν το πιστεύουμε. Σε κάθε περίπτωση θα συναντηθούμε στους αγώνες για κοινωνία με δικαιοσύνη, δίχως ανισότητες, με μέριμνα για τους αδύνατους, για το σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία.


»Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, δεν έχουμε πλέον καμία σχέση με το κόμμα του κυρίου Κασσελάκη. Επιθυμία μας είναι να στρατευθούμε στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου φορέα με κορμό την Ανανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά.

Ανδρίτσου – Χορδάκη Μαρίνα, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, πρώην υποψήφια βουλεύτρια, Οργάνωση Μελών Νοτιανατολικού Βόλου
Αντωνιάδης Γιάννης πρώην, ΟΜ ΝΑ Βόλου, πρώην υποψ, βουλευτής
Βογιατζής Κώστας, ΟΜ Δυτικού Βόλου πρώην Συντονιστής Ν. Ε. Μαγνησίας
Δραμητινός Μάνθος, ΟΜ ΝΑ Βόλου πρώην Συντονιστής Ν. Ε. Μαγνησίας, μέλος ΝΕ Μαγνησίας, υποψ. βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές
Δρόλια Σμαράγδα μέλος ΟΜ Αλμυρού
Γαντζού Αφροδίτη μέλος ΟΜ Αγριάς, δημοτική σύμβουλος
Καστρινάκης Μιχάλης, ΟΜ Δ. Βόλου, μέλος του Γραφείου Τύπου της ΝΕ
Μητσικώστα Ρίτα, μέλος ΟΜ ΒΑ Βόλου
Μπατζούκη Κλεοπάτρα, μέλος ΟΜ ΝΑ Βόλου
Οικονομίδης Δημήτρης μέλος ΟΜ ΒΑ Βόλου
Οικονόμου Λίτσα μέλος ΟΜ ΝΑ Βόλου
Παλαμιώτης Νικόλαος μέλος ΟΜ ΝΑ Βόλου
Σταμπουλής Γιώργος μέλος ΝΑ Βόλου
Τζινόπουλος Βασίλης μέλος ΝΑ Βόλου
Τοζίδης Γιώργος μέλος ΟΜ Νότιου Πηλίου, μέλος Γραμματείας Τμήματος
Οικονομικής Πολιτικής
Τσέκος Λευτέρης μέλος ΟΜ ΒΑ Βόλου
Τσοκάρας Χρήστος πρώην Συντονιστής ΟΜ Αλμυρού
Χρόνης Κώστας μέλος ΟΜ Δυτικού Βόλου»

 

  22 November, 2023 ΑΡΘΡΑ