Σεισμοί: Στο επίκεντρο παραμένει το Αρκαλοχώρι

  23 October, 2021 ΑΡΘΡΑ
Σεισμοί: Στο επίκεντρο παραμένει το Αρκαλοχώρι

Στους σεισμούς που συνεχίζουν να αναστατώνουν τους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου αναφέρθηκε ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας.

 

«Στο Αρκαλοχώρι συνεχίζεται η ακολουθία και θα συνεχίζεται για τους επόμενους μήνες. Ας μην μπερδεύουμε τους άλλους σεισμούς με αυτό. Στο Αρκαλοχώρι εστιάζεται η προσοχή μας. Εκεί είναι οι ζημιές και χρειάζεται αποκατάσταση» τόνισε ο κ. Χουλιάρας.

Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα σε πολλά μέρη της χώρας που ανησυχεί τους πολίτες ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών τόνισε ότι: «Είμαστε μια σεισμογενής χώρα. Να μην εφησυχάζουμε και να είμαστε έτοιμοι για τους σεισμούς. Έχουμε σεισμούς σε καθημερινή βάση. Οι περισσότεροι συμβαίνουν σε θαλάσσια περιοχή και δε δημιουργούν προβλήματα, όπως αυτός που σημειώθηκε την Τρίτη. Αυτοί οι σεισμοί εκτονώνουν την ενέργεια που υπάρχει στο εσωτερικό του πλανήτη μας. Ο συγκεκριμένος σεισμός έγινε 150 χλμ. νότια από την Κάρπαθο, και ο άλλος 30 χλμ. ανατολικά από τη Σητεία».

«Στη Θήβα εξελίσσεται μια μικροσεισμική δραστηριότητα. Υπάρχει και η περιοχή της Νισύρου που μας απασχολεί τους τελευταίους μήνες», είπε κλείνοντας ο κ. Χουλιάρας.

 

  23 October, 2021 ΑΡΘΡΑ