Σερμπέτι: Η συνεργασία Ψαραντώνη-Στεφανάκη που τραγουδούν για του έρωτα τη γλύκα! (Video clip)

mesaralive.gr  03 March, 2019 ΑΡΘΡΑ
Σερμπέτι: Η συνεργασία Ψαραντώνη-Στεφανάκη που τραγουδούν για του έρωτα τη γλύκα! (Video clip)

Νέο τραγούδι!

Δύο καταξιωμένοι κρητικοί καλλιτέχνες,o Ψαραντώνης και ο Μανώλης Στεφανάκης ενώνουν τις φωνές τους και υμνούν την  γλυκιά ενόρμηση του έρωτα.

Του έρωτα  που δίνει στη ζωή μας  τη «γεύση» από τη χούμελη και το σερμπέτι και που μας κάνει να νιώθουμε ότι είμαστε πάλι παιδιά!

Τους στίχους του τραγουδιού υπογράφουν ο Γίωργος Πσπαλάκης κι ο «Στρατηγός» Γιάννης Δακανάλης, ενώ  τους δύο καλλίτέχνες συνοδεύει με το λαούτο του ο Aνδρέας  Καραπιδάκης.

Το video-clip  του τραγουδιού που μόλις κυκλοφόρησε επιμελήθηκε η Κατερίνα Σταυρακάκη.

Για την ιστορία..

Το σερμπέτι είναι το πιο αγαπημένο παραδοσιακό αναψυκτικό στην Τουρκία. Είναι ένα δροσιστικό αλλά και ιαματικό ρόφημα που αντικατέστησε το νερό στα ανάκτορα του σουλτάνου λόγω των θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Στους κήπους τού Οθωμανικού Παλατιού καλλιεργούνταν υπό την επίβλεψη ιατρών και φαρμακοποιών τού ανακτόρου χιλιάδες ρόζ και κόκκινα αρωματικά τριαντάφυλλα, φρούτα και μπαχαρικά.

Η χούμελη είναι ένα εξαιρετικό αρωματικό σιρόπι το οποίο είναι 100% φυσικό. Είναι ένα Κρητικό παραδοσιακό προϊόν το οποίο λαμβάνεται με θερμική επεξεργασία του μελιού. Ανάγεται στους Μινωικούς χρόνους, όταν οι κηρήθρες συνθλίβονταν σε ειδικά πιεστήρια για να δώσουν το μέλι τους.  Μετά από την εξαγωγή του μελιού, η μάζα του κεριού που απέμενε, η οποία περιείχε μικρή ποσότητα μελιού και γύρη, έβραζε σε νερό για πολύ ώρα ώσπου να γίνει ένα είδος πηχτού σιροπιού με έντονα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του μελιού και του κεριού.

 

mesaralive.gr  03 March, 2019 ΑΡΘΡΑ